Σοβαρά προβλήματα στη διοίκηση, τα οποία μετακυλούν στις πλάτες ασθενών με καρκίνο, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων σε Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία επικαλείται καταγγελίες ασθενών. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, δεν υπάρχουν χημειοθεραπευτικά φάρμακα, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται προγραμματισμένα ραντεβού για χημειοθεραπείες για άλλες ημέρες.

Η αναβολή των χημειοθεραπειών δυσχεραίνει την αντιμετώπιση της νόσου, ενώ αυξάνει και την ταλαιπωρία των ασθενών, οι οποίοι πηγαινοέρχονται στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθούν σε θεραπεία.

Σύμφωνα με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, ο μαγνητικός τομογράφος είναι εδώ και τρία χρόνια χαλασμένος, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν είτε σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα ή σε άλλα νοσοκομεία για να κάνουν την εξέταση.

Δεν υπάρχουν χρήματα – σημειώνει – για την επισκευή ή την αντικατάστασή του. Πολλές φορές, για λίγα ευρώ, οι αξονικοί τομογράφοι παραμένουν εκτός λειτουργίας...

Χαλασμένο και το μηχάνημα για τις στεφανιογραφίες 
Ο στεφανιογράφος είναι χαλασμένος εδώ και δέκα ημέρες και δεν λειτουργεί το αιμοδυναμικό εργαστήριο. Η κατάσταση αυτή οδηγεί σε κίνδυνο για τα έκτακτα περιστατικά που προσέρχονται στο νοσοκομείο με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα.
Όπως καταγγέλλει το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, η έλλειψη κονδυλίων είναι εμφανής.