Οι 9 τροφές που χορταίνουν και δεν παχαίνουν

Οι 9 τροφές που χορταίνουν και δεν παχαίνουν

Οι παρακάτω τροφές είναι οι πιο κατάλληλες για να γεμίσουν το στομάχι σας, να σας κάνουν να νιώσετε χορτάτους χωρίς να σας γεμίζουν περιττές θερμίδες.

Αρακάς

Αρακάς

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες επιβραδύνουν την πέψη και σας βοηθούν να νιώθετε πιο χορτάτοι και πλήρεις, ενδεχομένως βοηθώντας σας να τρώτε λιγότερο φαγητό. Ο αρακάς θεωρείται μια πολύ χορταστική τροφή καθώς προσφέρει 8 γρ φυτικών ινών ανά φλιτζάνι.

Αγκινάρες

Αγκινάρες

Όπως και ο αρακάς , έτσι και οι αγκινάρες προσφέρουν 8 γρ φυτικών ινών ανά φλιτζάνι και είναι επίσης πολύ καλή πηγή μαγνησίου και βιταμίνης C.

Σπανάκι

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε νερό και χορταίνει το στομάχι ενώ 3 φλιτζάνια έχουν μόνο 20 θερμίδες.

Σπαράγγια

Σπαράγγια

Τα σπαράγγια προσφέρουν 3 γραμμάρια φυτικών ινών ανά φλιτζάνι, ενώ έχουν μόνο 27 θερμίδες. Είναι επίσης πλούσια σε σίδηρο καθώς περιέχουν το 16% της ημερήσιας συνιστάμενης πρόσληψης σε ένα μόνο φλιτζάνι.
 

Μάραθος

Μάραθος

Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα του σε νερό, ένα φλιτζάνι μόνο μάραθο έχει 27 θερμίδες. Πολλά ευρήματα υποδεικνύουν ότι έχει διουρητικές ιδιότητες οπότε βοηθούν τον οργανισμό να αποβάλλει το πολύ αλάτι.

Φράουλες

Φράουλες

Οι φράουλες έχουν μόλις 53 θερμίδες ανά φλιτζάνι ενώ προσφέρουν 3 γραμμάρια φυτικών ινών.

Τα ραπανάκια

Τα ραπανάκια

Τα ραπανάκια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και έχουν ελάχιστες θερμίδες. Σκεφτείτε ότι ενώ χορταίνουν το στομάχι, περιέχουν μόνο 19 θερμίδες ανά φλιτζάνι.

Τα βερίκοκα

Τα βερίκοκα

Τα βερίκοκα είναι και αυτά άλλη μία φρέσκια τροφή που μπορεί να γίνει το νέο σας γλυκό. Μπορείτε να φάτε ένα ολόκληρο φλιτζάνι σε φέτες και να πάρετε μόλις 74 θερμίδες ενώ θα έχετε κερδίσει 4 γραμμάρια φυτικών ινών.

Φρέσκα μυρωδικά

Φρέσκα μυρωδικά

Τα φυλλώδη πράσινα μυρωδικά, όπως ο μαϊντανός, ο βασιλικός το σχοινοπρασο και το εστραγκόν, είναι από τις τροφές που χορταίνουν το στομάχι και βοηθούν τον οργανισμό να μην χρειάζεται το αλάτι.