Δική του τιμολογιακή πολιτική έχει υιοθετήσει το νοσοκομείο Σαντορίνης, πρόεδρος του οποίου έχει διοριστεί ο Μπάμπης Πανοτόπουλος, πρώην υπεύθυνος του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι τιμές των εξετάσεων είναι εξαιρετικά ακριβές, παρότι καθορίζονται συγκεκριμένες με Προεδρικό Διάταγμα για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 

Για παράδειγμα και όπως φαίνεται από την απόδειξη στη φωτογραφία, γυναίκα πλήρωσε αξονική τομογραφία εγκεφάλου 300 ευρώ, ενώ η τιμή της είναι στα 71 ευρώ.

Επιπλέον, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) «το Νοσοκομείο Σαντορίνης που εγκαινίασε ως Δημόσιο, 15 Ιουλίου 2016 ο κος Τσίπρας και λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρία (ΑΕΜΥ Α.Ε.), κερδοσκοπεί σε βάρος των τουριστών».

Παράλληλα, διευκρινίζει ότι η κερδοσκοπία είναι αδίκημα που διώκεται από τον ποινικό κώδικα. «Για τις χρεώσεις σε Ασθενείς του Νοσοκομείου Σαντορίνης ποιος θα διωχθεί; Δεν θα πρέπει να παρέμβει η δικαιοσύνη ή άλλοι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους. Το Νοσοκομείο Σαντορίνης που εγκαινίασε ως Δημόσιο, 15 Ιουλίου 2016 ο κος Τσίπρας και λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρία (ΑΕΜΥ Α.Ε.), κερδοσκοπεί σε βάρος των τουριστών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Δεν μεταφράζονται οι γνωματεύσεις 
Πλέον των χρεώσεων, το νοσοκομείο αρνείται να μεταφράσει ιατρικές γνωματεύσεις, ως οφείλει, και οι ασθενείς δεν μπορούν να λάβουν την αποζημίωση από τις ασφαλιστικές εταιρείες στη χώρα τους.