Η περίπτωση του νοσοκομείου Μυτιλήνης είναι χαρακτηριστική αφού όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι πλέον εκτός ελέγχου λόγω έλλειψης κονδυλίων. Όπως ισχυρίζονται, οι συνθήκες νοσηλείας στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου οι συνθήκες νοσηλείας είναι άθλιες λόγω των σοβαρών προβλημάτων στην κτιριακή υποδομή του νοσοκομείου.

Την κατάσταση που επικρατεί περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα στην επιστολή της η Διευθύντρια της Ψυχιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης την οποία έδωσε στη δημοσιότητα οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή της η Διευθύντρια ιατρός προς την 2η ΥΠΕ, την Διοικήτρια του Νοσοκομείου και τις υπηρεσίες,  αναφέρει ότι οι ψυχικά πάσχοντες Νοσηλεύονται σε χώρο χειρότερο από στάβλο. Όπως σημειώνει εντός της κλινικής τρέχουν πάνω στα κεφάλια ασθενών και προσωπικού τα απόβλητα των αποχετεύσεων, μολύνονται οι χώροι της κλινικής από τα ποντίκια, κ.ά.

Όπως ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι τον χώρο αυτό, επισκέφθηκε ο αν. υπουργός Π. Πολάκης αρχές Μαΐου ο οποίος αν και είδε ιδίοις όμασι την τραγική κατάσταση, υποσχέθηκε την άμεση ανακαίνιση της κλινικής. Όμως μέχρι τώρα τίποτα καταλήγουν οι εργαζόμενοι.

Περιστέρια στον Ερυθρό 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, «ο  Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου ο Ερυθρός Σταυρός, έδωσε συνέντευξη και διέψευσε την ΠΟΕΔΗΝ για τα περιστέρια που ορμάνε στις Κλινικές και τρώνε το φαγητό των ασθενών. Δυστυχώς τον διαψεύδει η καθημερινότητα.Τα περιστέρια συνεχίζουν να αλωνίζουν στις κλινικές του Νοσοκομείου παρά τις επιφανειακές παρεμβάσεις που έγιναν. Οι Νοσοκομειακές λοιμώξεις θερίζουν».