Από τον παρθενικό υμένα και τους φρονιμίτες, μέχρι τις θηλές και τις τρίχες στους άντρες, στο μέλλον το ανθρώπινο σώμα θα είναι πολύ διαφορετικό. 

Τρίχες
Εκτός από τα φρύδια και τις βλεφαρίδες που προστατεύουν τα μάτια, όλες οι υπόλοιπες τρίχες του σώματος είναι εδώ και πολλά χρόνια άχρηστες. Σκοπός του ήταν να ζεσταίνουν το σώμα, αλλά πλέουν υπάρχουν ρούχα και εξελικτικά οι τρίχες έχουν αρχίσει και αραιώνουν πολύ. 

Θηλές στους άντρες
Άντρες και γυναίκες όταν είναι έμβρυα έως επτά εβδομάδων, προετοιμάζονται για να γίνουν γυναίκες. Οι θηλές είναι απαραίτητο εργαλείο για το θηλασμό. Πρόκειται για ένα λανθάνον όργανο στον άνδρα και οι ειδικοί ευελπιστούν ότι σε μερικές χιλιάδες χρόνια οι άντρες δεν θα έχουν θηλές. 

Σκωληκοειδής απόφυση 
Ένας μικρός σωληνίσκος που κρέμεται σε μία γωνία του παχέος εντέρου του οποίου η λειτουργία είναι ή άχρηστη ή άγνωστη. Ειδικοί εκτιμούν ότι βοηθά στην πέψη της κυτταρίνης που περιέχουν τα λαχανικά, ειδικά σε όσους είναι χορτοφάγοι. Πάντως, είναι ένα ακόμη όργανο που θεωρείται σχεδόν άχρηστο και προς εξαφάνιση.

Τρίτο βλέφαρο 
Το τρίτο που ανατομικά ονομάζεται σκαρδαμυκτική μεμβράνη, δεν το έχουν μόνο οι άνθρωποι, αλλά και αρκετά πουλιά, καθώς τα βοηθούν στο κυνήγι. Από τους ανθρώπους είναι το όργανο που εξαφανίζεται εξελικτικά ταχύτερα από οποιοδήποτε άλλο, καθώς το μόνο που έχει παραμείνει είναι μία μικρή πετσούλα, διπλωμένη στην γωνία του ματιού (από την πλευρά που δακρύζουμε).

Σήκωμα τρίχας! 
Η πρωταρχική λειτουργία της ανατριχίλας είναι να μειωθεί το ποσό της θερμότητας που χάνει το σώμα μας μέσα από τους πόρους του δέρματος, οι οποίοι στη συνέχεια καθιστούν ευκολότερο να ζεσταθούμε σε κλιματολογικά αφιλόξενες συνθήκες. Η ανατριχίλα είναι μια φυσιολογική αντίδραση στον κρύο αέρα ή στην έντονη συγκίνηση και στο φόβο. Είναι πιο συνηθισμένο να εμφανιστεί στα χέρια αν και μπορεί επίσης να εμφανιστεί στα πόδια, τους γλουτούς, το στήθος, ακόμα και στο λαιμό σε μερικούς ανθρώπους. Αποτελεί έναν μηχανισμό άμυνας σε πολλά θηλαστικά, απέναντι σε απειλές ή στο κρύο, αλλά δεν υπάρχουν μέχρι τώρα γνωστά οφέλη αυτής της αντίδρασης στους ανθρώπους. Ως μέρος της απόκρισης «πάλης ή φυγής» η ανατριχίλα επί της ουσίας δεν προσφέρει καμία ασφάλεια στους ανθρώπους, καθώς οι ανθρώπινες τρίχες είναι αραιές. Άρα θα εξαφανιστούν και οι μύες που σηκώνουν τις τρίχες, αφού αυτές δεν θα υπάρχουν. 
 
Κόκκυγας 
Η ανθρώπινη ουρίτσα δεν εξυπηρετεί κανέναν απολύτως σκοπό. Ο λόγος που υπάρχει είναι ότι κάποτε ήταν ουρά. Και σε μερικά εκατομμύρια χρόνια δεν θα υπάρχει ούτε αυτό το υπολειπόμενο οστό. 

Φρονιμίτες
Κάποιοι τους αφαιρούν, σε κάποιους δεν ανατέλλουν ποτέ. Ο άνθρωπος έχει σταματήσει να μασάει οστά εδώ και χρόνια και εξελικτικά πλέον δεν τους χρειάζεται. 

Παρθενικός υμένας
Παλαιότερα ήταν άτρυτος. Δηλαδή εξαιρετικά δύσκολο να σπάσει. Προστάτευε τις γυναίκες από τη διείσδυση και την εγκυμοσύνη. Εξελικτικά υπήρξαν νεότερες μορφές, οι οποίες διαρρηγνύονται πολύ εύκολα. Υπάρχουν αναφορές ότι κορίτσια γεννιούνται πλέον χωρίς παρθενικό υμένα.