Μπορεί η φωτογραφία σοκάρει, για τους γιατρούς όμως είναι κάτι αναμενόμενο και συνηθισμένο. Όταν τραβούν με τη βεντούζα το κεφάλι του παιδιού για να βγει από την κοιλιά της μητέρας, η παραμόρφωση είναι φυσιολογική και τα οστά επανέρχονται στη θέση τους σε λίγη ώρα. Η φωτογράφος Kyla Reeder από τη Φλόριντα των ΗΠΑ αποφάσισε να απαθανατίσει με το δικό της τρόπο το θαύμα της γέννησης, ή μάλλον του τοκετού σε αυτήν την περίπτωση. 

Η κεντρική φωτογραφία δείχνει πόση πλαστικότητα έχει το κρανίο και τα οστά του προσώπου ενός νεογέννητου. Μπορεί απλά και εύκολα να τσαλακωθεί για να περάσει μέσα από το μητρικό κανάλι και να έρθει στον κόσμο. Η φωτογράφος Kayla Reeder ειδικεύεται στις φωτογραφίες μητρότητας, τη γέννηση και τα νεογέννητα και τράβηξε αυτές τις συγκλονιστικές φωτογραφίες με τη σύμφωνη γνώμη της μητέρας και του πατέρα του μωρού, κατά τη γέννα που έγινε ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου τον Φεβρουάριο του 2017.

Ο μικρός Graham ταλαιπώρησε λίγο παραπάνω την μητέρα του, Nikki, αφού βγήκε από το μητρικό κανάλι σε πλάγια θέση. Αυτό σήμαινε ότι εκείνη έπρεπε να σπρώξει περισσότερο από το κανονικό και πως το κεφάλι του μικρού παραμορφώθηκε προσωρινά σε μεγάλο βαθμό, προκειμένου να γεννηθεί φυσιολογικά.

Μια απίστευτη ασπρόμαυρη φωτογραφία δείχνει το κεφάλι του Graham να έχει κωνικό σχήμα λίγα λεπτά μετά την έξοδό του από το "κανάλι γέννησης".Αντί να έχουν ένα πλήρως σχηματισμένο κρανίο, τα νεογνά έχουν πολλές πλάκες που ενώνονται μεταξύ τους με μαλακό ιστό. Αυτά τα μαλακά σημεία επιτρέπουν στα μωρά να περνούν με ασφάλεια μέσα από το κανάλι γέννησης. Και ενώ η πίσω πλάκα κλείνει περίπου δύο έως τρεις μήνες μετά τη γέννηση του μωρού, η πρόσθια παραμένει ανοικτή μέχρι το παιδί να είναι περίπου 18 μηνών.

«Λίγο μετά τη γέννηση το κρανίο του επανήλθε αρκετά και μέσα σε λίγες μέρες είχε ένα τέλεια διαμορφωμένο κεφάλι. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας σε αυτή την περίπτωση και η γέννησή του δεν ήταν καθόλου τραυματική», δήλωσε η φωτογράφος.