Οι πιστωτές δεν φαίνονται διατεθειμένοι να προσφέρουν ένα εύκολο success stοry στην κυβέρνηση, που αναζητεί επικοινωνιακό αντίβαρο στα φορολογικά και άλλα δημοσιονομικά μέτρα, τα οποία εφαρμόζονται σταδιακά και προκαλούν την αντίδραση των πολιτών, αλλά και στα μέτρα που θα έρθουν στη συνέχεια, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, και αφορούν ευαίσθητα πολιτικά ζητήματα για την Αριστερά, όπως τα εργασιακά.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» πολλές κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, μεταξύ αυτών και η γερμανική, είναι κατηγορηματικά αντίθετες στο αίτημα της Αθήνας για αλλαγή των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2019 και το 2020.

Επίσης, το Eurogroup δεν προτίθεται να αποδεχθεί ουσιαστικά μέτρα ελάφρυνσης του χρέους πριν από τις γερμανικές εκλογές.

Η ελληνική πλευρά θα επαναφέρει το θέμα των δημοσιονομικών στόχων στο Euroworking Group, που συνεδριάζει αύριο στις Βρυξέλλες για να προετοιμάσει το Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου στο οποίο θα γίνει αποτίμηση της πορείας υλοποίησης των προαπαιτουμένων.

Επίσης, θα το θέσουν οι κ. Τσακαλώτος και Σταθάκης στην αυριανή συνάντησή τους με τον επίτροπο Μοσχοβισί, ωστόσο, οι προσδοκίεσ είναι χαμηλές.