Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Δραγασάκης: Διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για τη στροφή στην ανάπτυξη

Περιοδεία Δραγασάκη και Σαντορινιού στη Λέρο και την Πάτμο.

Επίσκεψη στη Λέρο και στην Πάτμο πραγματοποιεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μαζί με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό.

Ο κ . Δραγασάκης παρέστη με τον κ.Σαντορινιό στα εγκαίνια της μονάδας αφαλάτωσης στην Πάτμο, παρουσία του δημάρχου και τοπικών φορέων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του νησιού «Πάτμιον» και όπως αναφέρει στις αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, οι Μονάδες Αφαλάτωσης αποτελούν μέρος μιας συνολικής πολιτικής για τα νησιά.

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως η κοινωνία πρέπει να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της ανάπτυξης και πρόσθεσε πως πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης και να ενισχυθούν νέοι θεσμοί για την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων των νησιών.

Η ανάπτυξη να γίνει υπόθεση όλων, η κυβέρνηση θέτει το πλαίσιο αλλά χρειάζεται «δυναμική» από τα κάτω, ανέφερε.

Ο Γιάννης Δραγασάκης αναφέρθηκε και στην απόφαση του Eurogroup σημειώνοντας ότι διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για το τέλος των μνημονίων και της επιτροπείας και για στροφή προς την ανάπτυξη.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.