Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Έκκληση των εφοπλιστών να παραμείνει διεθνώς ανταγωνιστική η ελληνική ναυτιλία

Με στόχο να μεγιστοποιήσει τα οφέλη.

«H ναυτιλία των Ελλήνων πρέπει να παραμείνει διεθνώς ανταγωνιστική για να μπορέσει να μεγιστοποιήσει τα συνακόλουθα οφέλη, οικονομικής, πολιτικής και στρατηγικής φύσης για τη χώρα, αλλά και για την ΕΕ, ιδιαίτερα έναντι του σκληρού ανταγωνισμού από μεγάλα ναυτιλιακά κέντρα εκτός Ευρώπης», τονίζει σε μήνυμά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θ. Βενιάμης, με αφορμή την ετήσια έκθεση της Ένωσης για την ελληνόκτητο ναυτιλία.

Ο κ. Βενιάμης αναφέρει ότι η ναυτιλία συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις αναταράξεις μιας κάκιστης ναυλαγοράς λόγω της συνεχιζόμενης υπερπροσφοράς χωρητικότητας και της επακόλουθης ανισορροπίας προσφοράς και ζήτησης, προσθέτοντας ότι οι πρώτοι μήνες του 2017 δείχνουν σημάδια μικρής ανάκαμψης που συνηγορούνται από τις διαλύσεις πλοίων και τις αναπροσαρμογές στα προγράμματα ναυπηγήσεων.

Προσθέτει επίσης ότι η διαιώνιση της εκκρεμούς διερεύνησης από τις υπηρεσίες της γενικής διευθύνσεως Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ελληνικού θεσμικού πλαισίου για την ελληνική ναυτιλία που εκπροσωπεί το 50% του κοινοτικού στόλου, δημιουργεί αβεβαιότητα και θέτει σε κίνδυνο τη μισή ναυτιλία της Ευρώπης, αλλά και το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης εταιρειών σε φιλόξενες ναυτιλιακές χώρες εκτός Ευρώπης.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.