Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Attica Bank: Πούλησε μη εξυπηρετούμενα δάνεια 1,3 δισ.

Στην τιτλοποίηση και τη μεταβίβαση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων προχώρησε η Attica Bank, ΑΤΤ στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης του ισολογισμού της.
Συγκεκριμένα, η τράπεζα μεταβίβασε χαρτοφυλάκιο δανείων, ύψους 1,3 δισ. ευρώ, στην εταιρεία ειδικού σκοπού Artemis Securisation S.A.

Η τελευταία εξέδωσε και μεταβίβασε στην τράπεζα ένα ομόλογο Σειράς Α, αξίας 525 εκατ. ευρώ, και ένα ομόλογο Σειράς Β, αξίας 806,2 εκατ. ευρώ.

Τα δύο ομόλογα προέκυψαν από την τιτλοποίηση του εν λόγω χαρτοφυλακίου δανείων.

Ταυτόχρονα, η Artemis Securisation ανέθεσε τη διαχείριση των επίμαχων δανείων για τα επόμενα 10 χρόνια στη «Θεά Άρτεμις – Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις», την οποία έχει ιδρύσει η Attica Bank.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα θα διατηρήσει τη διαχείριση των δανείων για μία μεταβατική περίοδο τριών μηνών, με δυνατότητα παράτασης.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι η Attica Bank προχώρησε στη μεταβίβαση του 80% των μετοχών της «Θεά Άρτεμις» σε εταιρεία συμφερόντων της Aldridge EDC Specialty Finance (ΑΕDC), η οποία επελέγη προσφάτως ως στρατηγικός επενδυτής.

Παράλληλα, μεταβίβασε στην ίδια εταιρεία το παραπάνω ομόλογο Σειράς Β, αξίας 806,2 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της τιτλοποίησης, έναντι του ποσού των 70 εκατ. ευρώ.
Το συγκεκριμένο ποσό, σύμφωνα με την Attica Bank, θα προσμετρηθεί στα κεφάλαια, καλύπτοντας πλήρως το ποσό της κεφαλαιοποίησης του δυσμενούς σεναρίου της ΑΜΚ του 2015.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.