Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εν αναμονή της πρώτης λοταρίας αποδείξεων

Πιθανότατα η πρώτη κλήρωση θα γίνει έως την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, ωστόσο στελέχη της φορολογικής διοίκησης δεν το επιβεβαιώνουν.

«Θολό» παραμένει το τοπίο σε ό,τι αφορά τη λοταρία αποδείξεων.

Καθώς, παρά το γεγονός πως για αύριο Πέμπτη 30 Νοεμβρίου είχε προαναγγελθεί ότι θα γινόταν η πρώτη λοταρία αποδείξεων, το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει οριστικοποιήσει ακόμη την κλήρωση. 

Κατά κάποιες πηγές, η κλήρωση θα γίνει έως την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, ωστόσο στελέχη της φορολογικής διοίκησης δεν το επιβεβαιώνουν κατηγορηματικά.

Να σημειωθεί πως καθυστερήσεις σημειώθηκαν διότι διαπιστώθηκε τελευταία στιγμή πως οι επαγγελματίες δεν είχαν δηλώσεις τους επαγγελματικούς τους λογαριασμούς προκειμένου οι συναλλαγές αυτών να συμπεριληφθούν στις επερχόμενες κληρώσεις.

Οι τράπεζες από την πλευρά τους επιδόθηκαν σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να αποστείλουν το συντομότερο δυνατόν στο υπουργείο Οικονομικών, το σύνολο των ηλεκτρονικών αγορών των φορολογουμένων ώστε να γίνει η πρώτη κλήρωση για αποδείξεις.

Εάν τελικά τελεσφορήσει η προσπάθεια και γίνει η κλήρωση 1.000 τυχεροί θα λάβουν από 1.000 ευρώ έκαστος, ενώ όσοι φορολογούμενοι κερδίσουν θα ενημερωθούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Οι φορολογούμενοι συμμετέχουν στη λοταρία με βάση τις συναλλαγές τους με πλαστικό χρήμα, δηλαδή πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, καθώς και τις τραπεζικές διαδικτυακές πληρωμές (web-banking). Ο αριθμός των λαχνών, τους οποίους δικαιούται μηνιαίως κάθε φορολογούμενος, καθορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του ως εξής:

-Για άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε ένα 1 ευρώ.

-Για άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 2 ευρώ.

-Για άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 3 ευρώ.

-Για άθροισμα πάνω από 1.001 ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ.

-Για μηνιαίες ηλεκτρονικές συναλλαγές 1.500 ευρώ ο φορολογούμενος θα λάβει 591 λαχνούς.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.