Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κατρακύλησε μετά το ράλι το bitcoin

Aποτελεί επενδυτικό πεδίο για λίγους και τολμηρούς.

Το κρυπτονόμισμα έχασε $2.200 μέσα σε πέντε ώρες, αμέσως μετά τις φήμες για αδυναμία εξυπηρέτησης των επενδυτών από κάποια ανταλλακτήρια, αλλά και το ράλι που είχε κάνει τις τελευταίες 4 ημέρες. 

 Έφτασε στο ιλιγγιώδες ύψος των 11.000 δολαρίων για να κατρακυλήσει αμέσως μετά στα  $9.200, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά ότι αποτελεί επενδυτικό πεδίο για λίγους και τολμηρούς. 

Μόλις χθες είχε ξεπεράσει για πρώτη φορά το φράγμα των 10.000 δολαρίων, γεγονός που έφερε στη δημόσια σφαίρα πλειάδα αναλύσεων ειδικών του επενδυτικού χώρου, οι οποίοι προειδοποιούσαν για το ενδεχόμενο η άνοδός του να είναι φούσκα. 

Είναι σύνηθες φαινόμενο, η έλλειψη bitcoin στα ψηφιακά ανταλλακτήρια να προκαλεί κύμα πωλήσεων, το οποίο στη συνέχεια πυροδοτεί «καθοδικό σπιράλ» της τιμής του. Μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων, το Coinbase, όπως ανέφερε σε σχετικό tweet, έκανε ρεκόρ  επισκεψιμότητας, την ώρα που το bitcoin βρισκόταν στα $11.434.

 Εντούτοις, το «Φαρ Γουέστ» των κρυπτονομισμάτων έχει ξαναζήσει μεγάλες κατρακύλες. Τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις, το 2017, το bitcoin κατέγραψα πτώση 25%. 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.