Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Παπανάτσιου: Η ΝΔ με την πολιτική της διευκολύνει τους μεγάλους φοροφυγάδες

«Ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής είναι διαρκής».

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, κατηγορώντας την ότι με την πολιτική της διευκολύνει τους μεγάλους φοροφυγάδες. «Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ενθάρρυνε τη φοροδιαφυγή με δημόσιες δηλώσεις του όταν άνοιξε η συζήτηση για τα Paradise Papers» τονίζει χαρακτηριστικά.

Η υφυπουργός Οικονομικών σχολιάζει επίσης ρεπορτάζ της «Νέας Σελίδας» για τα 550 δισ. ευρώ αδήλωτα εισοδήματα που κατεγράφησαν από το 2002 έως το 2014 και υπογραμμίζει ότι οι περιπτώσεις φοροδιαφυγής με ποινική διάσταση δεν πρόκειται να μείνουν ατιμώρητες. «Το ποινικό κομμάτι της φοροδιαφυγής για σοβαρές περιπτώσεις υπόκειται σε εικοσαετή και όχι πενταετή παραγραφή» σημειώνει, συμπληρώνοντας επίσης πως ναι μεν η χρήση των offshore είναι νόμιμη, η φοροδιαφυγή, ωστόσο, που συντελείται μέσω αυτών είναι «εξαιρετικά παράνομη».

Τέλος, αναφερόμενη στις προσπάθειες της κυβέρνησης κατά της φοροδιαφυγής λέει ότι «Στα δυόμισι χρόνια της κυβέρνησής μας, και παρά τις τρικλοποδιές που αντιμετωπίσαμε, είχαμε σημαντική επιτυχία στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής» αλλά και πως «παρά τα σημαντικά αποτελέσματα που ήδη έχουμε, ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής είναι διαρκής, έχει πολλά μέτωπα και απαιτεί χρόνο για να αλλάξει μια κατάσταση που αποτελεί διαρθρωτικό πρόβλημα».


 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.