Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Bloomberg: Η Ελλάδα βιώνει ξανά κάτι που έχει να βιώσει από το 2006

«Ανάπτυξη για τρίτο συνεχές τρίμηνο καταγράφηκε στην Ελλάδα, για πρώτη φορά από το 2006» γράφει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, αναφερόμενο στα στοιχεία για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας που ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο του έτους η ΕΛΣΤΑΤ.

«Η ελληνική οικονομία κατέγραψε ανάπτυξη για τρίτο διαδοχικό τρίμηνο, για πρώτη φορά από το 2006, ήτοι για διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας», σημειώνει το πρακτορείο και προσθέτει πως με αυτό τον τρόπο, «τίθενται τα θεμέλια για την έξοδο της Ελλάδας από το πακέτο διάσωσης το 2018».

Όπως έχει ήδη αναφέρει το insider.gr, απογοητευτικά ήταν τα στοιχεία για το ΑΕΠ του τριμήνου Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2017, καθώς κατέδειξαν ότι η αυξημένη τουριστική κίνηση δεν μπόρεσε από μόνη της να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη.

Σε ετήσια βάση στο τρίτο τρίμηνο του 2017 το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,3% του ΑΕΠ όταν κυβερνητικά στελέχη προεξοφλούσαν ότι η αύξηση του θα ξεπεράσει το 2%. Σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2017 το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3%.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή η συνολική τελική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε μείωση 1% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2016. Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 8,5% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2016.

Αύξηση κατά 7,8% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2016 παρουσίασαν οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 2,8% ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 12,6%. Αύξηση κατά 9,3% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2016 παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 9,2% και οι εισαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 6,9%.

Στη βάση των νέων στοιχείων για να επιτευχθεί ο στόχος για ανάπτυξη 1,6% του ΑΕΠ θα πρέπει στο τελευταίο τρίμηνο του 2017 να καταγραφεί ανάπτυξη άνω του 3%.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.