Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Με 500 ευρώ «τιμωρούνται» όσοι κρατούν τις παλιές ταμειακές μηχανές

Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή οι κάτοχοι φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών οι οποίοι δεν έχουν δυνατότητα έκδοσης απόδειξης λιανικών συναλλαγών σε ευρώ και εξακολουθούν να εμφανίζονται στο υποσύστημα Taxis ως ενεργοί, καλούνται να δηλώσουν την εκπρόθεσμη παύση αυτών στην αρμόδια εφορία μέχρι την 28-02-2018.

Από την 01-03-2018 και στο εξής τυχόν εμφάνιση φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών της ανωτέρω κατηγορίας ως ενεργού στο υποσύστημα Taxis, συνιστά για τον κάτοχο-χρήστη αυτού παράβαση των διατάξεων του ν.4174/2013.

Με την ίδια απόφαση, αποσύρονται από την χρήση οι φορολογικές ηλεκτρονικές μηχανές των οποίων η διάθεση, η μεταβίβαση μεταχειρισμένων, η χρηματοδοτική μίσθωση καθώς και η τοποθέτηση φορολογικών μνημών λόγω πλήρωσης των παλαιών έχει ρητά απαγορευτεί από 01-10-2008.

Οι κάτοχοι των ανωτέρω φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών υποχρεούνται να δηλώσουν μέχρι την 31-05-2018, την παύση τους κατά περίπτωση στο σύστημα Taxis ή στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., όπως αναλυτικά καθορίζεται στην εν λόγω απόφαση.

Από την 01-06-2018 και εξής, τυχόν εμφάνιση φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών της κατηγορίας αυτής ως ενεργών θα συνιστά για τον κάτοχο-χρήστη παράβαση του ν.4174/2013.

Το πρόστιμο επιβάλλεται, όταν διαπιστώνεται ότι η επιχείρηση εκδίδει στοιχεία λιανικής πώλησης χωρίς τη χρήση φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού, ή από φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό, ο οποίος δεν λειτουργεί με εγκεκριμένες προδιαγραφές και ανέρχεται στα 500 ευρώ ανά φορολογικό έλεγχο.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.