Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Bάζει μπρος τις μηχανές η μονάδα της Λεβεντέρης στον Βόλο

Να βάλει πάλι μπροστά τις μηχανές της στη μονάδα παραγωγής συρματοσχοίνων στο εργοστάσιο της στην Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου (ΒΙΠΕ) αποφάσισε η Λεβεντέρης.

Η μονάδα θα στελεχωθεί με μικρό αριθμό εργαζομένων, θα λειτουργήσει δοκιμαστικά και σε επικουρική βάση προς την εμπορική δραστηριότητα της εταιρείας και με αρχικό σκοπό την μεταποίηση των σημαντικών αποθεμάτων πρώτων υλών-συρμάτων, που δεν κατέστη εφικτό να αξιοποιηθούν και παραμένουν στην ανωτέρω εγκατάσταση.


Η εταιρεία, σε ανακοίνωσή της στις 29 Ιουλίου 2016, είχε αποφασίσει το κλείσιμο της μονάδας, αφού εκτίμησε «τη διαρκώς φθίνουσα παραγωγή του εργοστασίου της στη ΒΙΠΕ Βόλου, το έλλειμμα ανταγωνιστικότητάς του, τις σωρευμένες ζημίες επί μακρό χρονικό διάστημα και τη διαρκώς επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση». 

Τελικά η μονάδα, που απασχολούσε 18 άτομα, έκλεισε τον Αύγουστο του 2016, μετά  από 9 χρόνια ζημιογόνων χρήσεων και 3 χρόνια εφαρμογής του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας καθώς η διοίκηση είχε κρίνει ότι δεν ήταν ανταγωνιστική. 

Η «Ν. Λεβεντέρης Α.Ε.» ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1932 ως μια μικρή βιοτεχνία, παρέχοντας εξάρτιση για τα ιστιοφόρα καΐκια του Πειραιά, για να φθάσει να προμηθεύει σύρματα και συρματόσχοινα σε ακτοπλοΐα, ναυτιλία, Πολεμικό Ναυτικό, βιομηχανία, ναυπηγεία και στον ενεργειακό κλάδο. Η εταιρεία συνεχίζει τη δραστηριότητά της στον τομέα της εμπορίας και δηλώνει ότι θα εξακολουθήσει να εξυπηρετεί απρόσκοπτα τους πελάτες της.
 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.