Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Λαγκάρντ: Αναδιάρθρωση χρέους για να καταστεί βιώσιμη η ελληνική οικονομία

Υπέρ της ανάγκης για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους τάχθηκε, για μια ακόμη φορά, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, για να κατορθώσει να «πάρει μπρος» η ελληνική οικονομία.

«Χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους ώστε το μέλλον της ελληνικής οικονομίας να μπορεί να είναι βιώσιμο», τονίζει, χαρακτηριστικά, η Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

Ειδικότερα, ερωτηθείσα για το ελληνικό ζήτημα, η Λαγκάρντ σχολίασε: «Έχουμε μια πολύ ξεκάθαρη θέση. Βασιζόμενο σε συγκεκριμένα στοιχεία, το συμβούλιο του ΔΝΤ ενέκρινε τη συμφωνία για ένα καταρχήν δάνειο (stand-by) για την Ελλάδα. Το βασικό θέμα όμως είναι ότι χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους ώστε το μέλλον της ελληνικής οικονομίας να μπορέσει να είναι βιώσιμο».

«Η (τρίτη) αξιολόγηση που μόλις ολοκληρώθηκε, καθορίζει μια σειρά ενεργειών και benchmarks που είναι ανάγκη να τηρηθούν. Θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Κατά την πρόβλεψή μου, αυτό θα μπορεί να συμβεί στις αρχές του καινούριου χρόνου», έσπευσε να επισημάνει η Λαγκάρντ.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.