Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Forbes: Ιδιαιτέρως αισιόδοξο το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα

Προσέλκυση επενδύσεων, φιλοεπενδυτικό περιβάλλον κι αποκατάσταση της εμπιστοσύνης σημειώνει πως καταγράφεται στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα το αμερικανικό περιοδικό Forbes σε δημοσίευμά του με αφορμή το συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Όπως σημειώνει το επενδυτικό κλίμα είναι ιδιαιτέρως αισιόδοξο χάρη στο νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων που ψήφισε «αθόρυβα στις 2 Δεκεμβρίου, η Ελλάδα αλλά και στην γ' αξιολόγηση που πέρασε απαρατήρητη».

Μολονότι οι νέες μεταρρυθμίσεις είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητες σε πολιτικό επίπεδο, κανείς δεν αμφιβάλει ότι θα προχωρήσουν», σημειώνει το αμερικανικό περιοδικό, σε άρθρο του που αφορά την χώρα μας στον απόηχο του

«Η Ελλάδα φαίνεται ότι είναι ανοιχτή για τις επιχειρήσεις. Το ενδιαφέρον για επενδύσεις φτάνει μέχρι την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να έχει σημειώσει σημαντική μεταστροφή», τονίζει το αμερικανικό περιοδικό και προσθέτει: «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε την ανάγκη για δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικού προς τους επενδυτές».

«Στρατηγική του υπουργού Οικονομικών, επίσης, φαίνεται ότι είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, αν και όλα αυτά έχουν συμβεί με σημαντικές θυσίες και πολλά προβλήματα που ακόμη συνεχίζουν να υπάρχουν», σχολιάζει το Forbes.

Όπως είναι κατανοητό, υπάρχουν διαμαρτυρίες, η ανεργία παραμένει πάνω από 20%, ωστόσο ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου, εξετάζει μία σειρά πολιτικών που θα στοχεύουν ιδίως στους νέους με υψηλή μόρφωση. Θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ το θάρρος αλλά και τον χρόνο να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό και το φορολογικό σύστημα, διερωτάται το αμερικανικό περιοδικό και καταλήγει ότι όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί το 2019, θα πρέπει να συνεχίσει να ενθαρρύνει τις επενδύσεις αλλά και να παρέχει κάποια ελάφρυνση στους πιεσμένους πολίτες.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.