Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Fraport: 10 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Καβάλας

Τα σχέδια της Fraport Greece περιλαμβάνουν επέκταση του τερματικού σταθμού.

Σε επένδυση συνολικού κόστους ύψους 10 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» προχωρά η Fraport Greece.

Η επένδυση για την αναδιαμόρφωση και επέκταση του κτιρίου του τερματικού σταθμού κατά 2.000 τμ, θα ξεπεράσει τα 10 εκατ., σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fraport Greece, Αλεξάντερ Ζίνελ (Alexander Zinell). «Μέχρι το 2019, το αεροδρόμιο θα είναι σε θέση να παρέχει σύγχρονες ανέσεις για το επιβατικό κοινό, αλλά και ικανή χωρητικότητα για τον όγκο επιβατών, τόσο μέχρι το 2026, όσο και για το απώτερο μέλλον» πρόσθεσε.

Σημείωσε επίσης, ότι το αεροδρόμιο της Καβάλας αποτελεί σημαντικό σταυροδρόμι των πολιτισμών και πύλη προς μερικούς από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς και τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, ενώ τόνισε ότι οι εργασίες αναβάθμισης του αεροδρομίου πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα.

«Ήδη το αεροδρόμιο είναι πλήρως στελεχωμένο και λειτουργικό, ώστε να μπορεί να διαχειριστεί τον αυξημένο αριθμό των πτήσεων που έχουν εκτραπεί στο «Μέγας Αλέξανδρος», κατά τη διάρκεια των έργων του δημοσίου στη Θεσσαλονίκη» επεσήμανε ο κ. Ζίνελ.

Τα σχέδια που παρουσίασε η Fraport Greece περιλαμβάνουν την επέκταση τερματικού σταθμού, κατά 2.000 τμ, την εγκατάσταση ενός μοντέρνου συστήματος διαχείρισης αποσκευών, όπως επίσης και την αναδιαμόρφωση και επέκταση του πυροσβεστικού σταθμού. Σημειώνεται ότι η Fraport Greece πραγματοποιεί μία σειρά εκδηλώσεων στις 14 περιοχές που εξυπηρετούν τα αεροδρόμια που διαχειρίζεται με στόχο την ανάπτυξη στενών επαφών και σχέσεων εμπιστοσύνης και διαφάνειας με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς των περιοχών.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.