Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

38 εκατ. ευρώ πρόστιμο στον Σαββίδη! Στον αέρα η ΣΕΚΑΠ

«Στον αέρα» βρίσκονται οι 170 εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ, καθώς το Εφετείο Κομοτηνής επικύρωσε πρόστιμο 38 εκατ. ευρώ για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές στην εταιρεία.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο κ. Ιβάν Σαββίδης απειλεί πλέον ότι, σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η προσφυγή που έχει καταθέσει, δεν έχει άλλη επιλογή παρά να προχωρήσει σε άμεση αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου, αφήνοντας στο δρόμο τους 170 εργαζόμενους της εταιρείας.

Πρόκειται για πρόστιμο που αφορά υπόθεση του 2008, που δεν εμπλέκει τη νέα ιδιοκτησία. Η εν λόγω υπόθεση είχε προκαλέσει και έντονη πολιτική αντιπαράθεση, καθώς η κυβέρνηση είχε επιδιώξει να «σβήσει» το πρόστιμο, καταθέτοντας και ψηφίζοντας σχετική τροπολογία στη Βουλή. Εντούτοις, η επίμαχη τροπολογία δεν είχε αναδρομική ισχύ, και έτσι το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής επικύρωσε το πρόστιμο, το οποίο και πλέον επιβαρύνει το νέο ιδιοκτήτη της εταιρείας, Ιβάν Σαββίδη.

Κύκλοι της εταιρείας δεν έκρυβαν την έκπληξή τους για την τροπή που πήραν τα πράγματα και διαμήνυαν ότι αν δεν γίνει δεκτή η νέα προσφυγή που έχουν υποβάλλει, είναι πολύ πιθανό να προχωρήσουν ακόμη και σε αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου. Γεγονός που με τη σειρά του σημαίνει ότι ακόμα και μέσα στις επόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά πιθανό να μείνουν χωρίς εργασία και οι 170 απασχολούμενοι στο εργοστάσιο της εταιρείας.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.