Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα για τις περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κέντρου της Αθήνας αποδείχθηκε η λειτουργία τους το περασμένο Σαββάτο 16 και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου.

Μόλις 2 στις 10 είδαν αύξηση του τζίρου τους έως και 10% (18,3%), με το 21,1% να δηλώνει ότι είχε ίδιες πωλήσεις με το 2016 και το 59,2% να μετρά απώλειες σε σχέση με πέρσι.

Αυτό προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας στα μέλη του, τα αποτελέσματα της οποίας καταγράφουν ότι για τις επιχειρήσεις στην οδό Ερμού καλύτερη ημέρα σε τζίρο, ήταν η Κυριακή. Αντίθετα στο Κολωνάκι, καλύτερη ημέρα σε τζίρο, ήταν το Σάββατο. Πάντως για τους εμπόρους στις περιοχές των Πατησίων και του Παγκρατίου, οι καταστηματάρχες δηλώσαν πως ο τζίρος και των δύο ημερών αντιστοιχούσε σε τζίρο συνηθισμένων ημερών.

Σε ερώτηση πάντως για το εάν ο αποκλεισμός της πρόσβασης των καταναλωτών στα καταστήματα τις Κυριακές από τις συγκεντρώσεις έχει επίπτωση στην κίνηση, η έρευνα έδειξε ότι αφορά ουσιαστικά τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ερμού, με το σύνολο των εμπόρων του κέντρου της Αθήνας να δηλώνουν ότι το φαινόμενο αυτό επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία των καταναλωτών και κατ’ επέκταση στον τζίρο τους.

Τώρα οι έμποροι αναμένουν να δουν την κίνηση στην αγορά την ερχόμενη Κυριακή 24 Δεκεμβρίου οπότε και θα είναι ανοικτά τα καταστήματα από τις 11:00 έως και τις 20:00μμ. οι μεγάλες αλυσίδες και έως τις 18:00 τα μικρά καταστήματα.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.