Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα - Να μην χάσει τα τελευταία μέτρα

Υπέρ της γαλλικής πρότασης που προβλέπει σύνδεση της ελάφρυνσης του χρέους με τους ρυθμούς ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας τάχθηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, κ. Πιερ Μοσκοβισί, η οποία αποτελεί έναν μέσο δρόμο ανάμεσα στο κούρεμα του χρέους και τη μη λήψη μέτρων ελάφρυνσης.

Ο κ. Μοσκοβισί, σε εκδήλωση του Εconomist την Παρασκευή στην Αθήνα, σημείωσε ότι η πρόταση αυτή συζητήθηκε στο τελευταίο Eurogroup από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση του ότι η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα τον Αύγουστο αλλά τόνισε ότι δεν θα πρέπει να χάσει τα τελευταία μέτρα και θα πρέπει να μείνει προσηλωμένη στις δεσμεύσεις της.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα γίνει σύντομα μια κανονική χώρα της Ευρωζώνης, με πλήρη δικαιώματα και εθνική κυριαρχία. 

Όπως τόνισε, μετά από επτά επώδυνα χρόνια δημοσιονομικής προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων, η Ελλάδα αποτελεί ένα αξιόπιστο κράτος και προορισμό προσέλκυσης επενδύσεων, σημειώνοντας τις ενδείξεις βελτίωσης των οικονομικών μεγεθών το 2017.Ο ίδιος τάχθηκε ενάντια σε ένα τέταρτο πρόγραμμα αλλά υπογράμμισε ότι χρειάζεται προσήλωση στα συμφωνηθέντα και ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων και ότι δεν θα πρέπει η χώρα να εφησυχάσει.

Όπως ανέφερε, «αφιέρωσα έξι χρόνια στην υπόθεση της Ελλάδας. Έπρεπε να καταπολεμήσουμε τον πειρασμό του Grexit. Ήταν θέμα ακεραιότητας. Από το 2015 είμαστε στον σωστό δρόμο και ελπίζουμε ότι το πρόγραμμα θα τελειώσει το καλοκαίρι». 
 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.