Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Γερμανικά ΜΜΕ: Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να πανηγυρίζει μια μεγάλη επιτυχία

Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να πανηγυρίζει την επιτυχημένη έκδοση του 7ετούς ομολόγου, γράφει σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα FAZ, εκτιμώντας ότι η επιστροφή στις αγορές ανοίγει τον δρόμο για έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο.

«Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δημιουργεί μια σημαντική προϋπόθεση για να εγκαταλείψει το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

Η πληττόμενη από την κρίση Ελλάδα, ελπίζει ότι μετά το καλοκαίρι θα μπορεί και πάλι να χρηματοδοτηθεί, καθώς για πρώτη φορά από το 2010 η χώρα εξέδωσε ένα ομόλογο επταετούς διάρκειας, σημειώνει από την πλευρά της η Deutsche Welle.

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αναφέρει σε δικό του άρθρο την Παρασκευή ότι «ιδιώτες επενδυτές δανείζουν και πάλι χρήματα στην Ελλάδα. Με ένα νέο κρατικό ομόλογο η Ελλάδα θωρακίζεται για μια πλήρη επιστροφή στις κεφαλαιαγορές». Σημειώνει δε ότι η Αθήνα έχει να εκδόσει 7ετές ομόλογο από το 2010 –λίγο πριν από το ξέσπασμα της κρίσης.

«H Ελλάδα τεστάρει εκ νέου δίοδο στην κεφαλαιαγορά. Για δεύτερη φορά από την ανάληψη της εξουσίας τον Ιανουάριο του 2015 η ελληνική κυβέρνηση πέρασε με επιτυχία το τεστ για επιστροφή στις κεφαλαιαγορές», επισημαίνει σε δικό του δημοσίευμα το γερμανικό περιοδικό Focus.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.