Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου στην φετινή ΔΕΘ

Μέχρι αύριο θα παραμείνουν ανοιχτές οι πύλες της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η οποία χαρακτηριστηκε ως η μεγαλύτερη της 20ετίας και μέχρι και μια μέρα πριν κλείσει καταγράφει μεγάλη προσέλευση.

Σύμφωνα με τη διοργανώτρια εταιρεία, ΔΕΘ-Helexpo AE, η ροή επισκεπτών στο αμερικανικό περίπτερο 13 δεν έχει προηγούμενο, ενώ πέραν των αμερικανικών εταιρειών-κολοσσών που παρουσιάζουν στην έκθεση τα πλέον σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα, η αμερικανική συμμετοχή φέρνει και «αέρα» πολιτισμού στην 83η ΔΕΘ.

Έτσι στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζεται ομαδική έκθεση με 100 έργα 40 σύγχρονων καλλιτεχνών από την Πολιτεία του Τέξας, ενώ σε διάφορα σημεία του Εκθεσιακού Κέντρου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν 22 διάσημα έργα τέχνης Αμερικανών ζωγράφων.

Σήμερα Σάββατο είναι ημέρα γευσιγνωσίας τροφίμων και ποτών από όλη την Ελλάδα στα περίπτερα 2 και 3 της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και των Επιμελητηρίων, ενώ στις 20.30 απόψε γίνεται η πανηγυρική εκκίνηση του 51ου ΡΑΛΛΥ ΔΕΘ, το οποίο διοργανώνεται από τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Θεσσαλονίκης (ΑΟΘ), στη Νότια Πύλη της ΔΕΘ. Λίγο νωρίτερα, από τις 17:00 έως τις 20:00, στο ίδιο σημείο, ο ΑΟΘ και ο Σύλλογος «Λάμψη» διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία.

Το ωράριο της 83ης ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο είναι 10:00 με 22:00.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.