Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Σύγχυση προκάλεσαν κενά εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ που αναρτήθηκαν στο Taxisnet

Συνέβη και αυτό! Κενά εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ και μηδενικές βεβαιώσεις φόρου έχουν αναρτηθεί στους λογαριασμούς Τaxisnet χιλιάδων φορολογούμενων που δεν είναι υπόχρεοι στο φόρο, καθώς δεν διαθέτουν ακίνητη περιουσία.

Οι εν λόγω φορολογούμενοι ήρθαν αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με αυτοματοποιημένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους κάλεσε να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ του 2018.

Αν και το μήνυμα προκάλεσε αρχικά πανικό, ωστόσο μετά την είσοδο τους  στο Τaxisnet οι άτυχοι φορολογούμενοι διαπίστωσαν πως έχουν αναρτηθεί στο λογαριασμό τους μηδενικά εκκαθαριστικά και μηδενικές βεβαιώσεις ΕΝΦΙΑ.

Το μήνυμα της ΑΑΔΕ αναφέρει τα εξής:

«ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ

Μετά τη σύνθεση της δήλωσης ΕΝ.Φ.Ι.Α. έτους 2018, σας κοινοποιούμε, κατά τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 4174/2013, την Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου.

Στην ιστοσελίδα www.aade.gr, επιλογή «Πολίτες // Ακίνητα // Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ // Eίσοδος στην εφαρμογή», επιλέγοντας " Έτος 2018", μπορείτε να δείτε και να εκτυπώσετε την εκδοθείσα πράξη. Εναλλακτικά, για απευθείας πρόσβαση στην εφαρμογή πατήστε εδώ.

Σε περίπτωση βεβαίωσης οφειλής, από την εφαρμογή "Προσωποποιημένη Πληροφόρηση" του TAXISnet, μπορείτε:

•        να ενημερωθείτε για πληρωμές που έχετε ήδη πραγματοποιήσει,

•        να ενημερωθείτε για τυχόν οφειλόμενα ποσά - την ταυτότητα οφειλής και τις ημερομηνίες πληρωμής τους,

•        να εξοφλήσετε τις οφειλές σας εκτός ρύθμισης ή να πληρώσετε μέρος τους, με κάρτες πληρωμών».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.