Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μοσκοβισί: Δεν κόβονται οι συντάξεις το 2019

Στη διαβεβαίωση πως «οι συντάξεις δεν θα κοπούν το 2019», προχώρησε ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, λίγες ώρες πριν την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2019 αλλά και πριν τη δημοσιοποίηση – από την πλευρά της Κομισιόν – της πρώτης μεταμνημονιακής έκθεσης για την Ελλάδα.

«Οι συντάξεις δεν θα κοπούν το 2019 και τα κοινωνικά μέτρα θα συμβάλλουν στην αύξηση του ΑΕΠ», δηλώνει ο Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στο capital.gr. Ταυτόχρονα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης του μέτρου της μείωσης του αφορολόγητου το 2020 αν υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος.

«Ο ελληνικός προϋπολογισμός του 2019 είναι ευθυγραμμισμένος με τους δημοσιονομικούς στόχους της χώρας και τους κανόνες του ευρωπαϊκού εξαμήνου», σημειώνει ο επίτροπος, ενώ εκτιμά πως η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει ένα φιλικό περιβάλλον για τις επενδύσεις.

Ο Μοσκοβισί δηλώνει ότι η κυβέρνηση είναι πλέον ο αρχιτέκτονας των οικονομικών πολιτικών στη χώρα, αλλά και πως οι πολίτες πρέπει να δουν επιτέλους ανταμοιβή για τις θυσίες των οκτώ τελευταίων ετών.

Ο επίτροπος εμφανίζεται, τέλος, να συνιστά διακομματική στήριξη στον προϋπολογισμό και κάνει έκκληση να βάλουν όλοι το γενικό συμφέρον πάνω από το κομματικό.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.