Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Τελεσίγραφο» της εφορίας στους διαχειριστές Airbnb: Δηλώστε ή πληρώστε

Ειδοποιητήρια σε διαχειριστές ακινήτων που μισθώνονται μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ζητώντας τους να υποβάλουν έως τις 28 Φεβρουαρίου τις δηλώσεις τους στο Μητρώο Βραχυχρόνιας Διαμονής.

Στην περίπτωση που δεν οριστικοποιήσουν τις δηλώσεις τους στο Μητρώο Βραχυχρόνιας Διαμονής έως τις 28 Φεβρουαρίου τότε κινδυνεύουν να φορολογηθούν έως και το 100% των εισοδημάτων που έχουν δηλώσει, ακόμα και εάν δεν είναι οι τελικοί δικαιούχοι όλων των εισπράξεων.

Η σχετική ειδοποίηση της ΑΑΔΕ αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι στις 28/02/2019 λήγει η προθεσμία οριστικοποίησης των στοιχείων που έχετε καταχωρήσει στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής».

Η διαδικασία της οριστικοποίησης έχει ως σκοπό τον επιμερισμό του φορολογητέου εισοδήματος που αποκτήθηκε από το σύνολο των Βραχυχρόνιων Δηλώσεων Διαμονής, φορολογικού έτους 2018, στους δικαιούχους εισοδήματος.

Μέχρι την οριστικοποίηση των στοιχείων έχετε την δυνατότητα να διορθώσετε/τροποποιήσετε τα δεδομένα που έχετε καταχωρήσει στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» (όπως δικαιούχοι εισοδήματος, ποσοστά δικαιούχων εισοδήματος κλπ).

Στην περίπτωση αγνώστων ιδιοκτητών ακολουθείστε την διαδικασία όπως αυτή περιγράφεται στην Ερώτηση/ Απάντηση 30 του κειμένου «Συχνές Ερωτήσεις / απαντήσεις για βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων μέσω ψηφιακών πλατφορμών»

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι εάν δεν προβείτε σε οριστικοποίηση, τα δεδομένα που έχουν καταχωρηθεί στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» θα θεωρηθούν οριστικά. Ειδικότερα εάν δεν προσδιορίσετε το ποσοστό διανομής του εισοδήματος στο 100%, το ποσοστό που υπολείπεται θα φορολογηθεί στο όνομά σας».

Το 2018 οι εγγραφές ακινήτων που εκμισθώθηκαν μέσω ιντερνετικών πλατφορμών διαμοιρασμού έφτασαν τις 49.000 και τα έσοδα από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ανήλθαν σε 176 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση κατά 160% σε σχέση με τα 68 εκατ. ευρώ του 2017.

Πηγή: insider.gr

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Best of Internet