Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Κόφτης» στα προνοιακά επιδόματα – Οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις (vid)

Κλείνει τη «στρόφιγγα» για τη χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων το υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με την Δόμνα Μιχαηλίδου, για να δικαιούται κάποιος επίδομα θα πρέπει να διαμένει στην Ελλάδα δέκα χρόνια ενώ απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι παιδί του δικαιούχου να πηγαίνει και να παρακολουθεί μαθήματα στο σχολείο.

«Δεν κόβεται κανένα από τα επιδόματα», διαμηνύει η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Ίσα ίσα κρατάμε τα επιδόματα και τα ενισχύουμε κυρίως με το επίδομα γέννας. Τα κριτήρια δεν αλλάζουνε σε καμία των περιπτώσεων ως προς το εισοδηματικό τους επίπεδο», τόνισε η κυρία Μιχαηλίδου μιλώντας στο STAR.

«Άμεσα, πριν το τέλος του 2019, θα αλλάξουμε κάποια από τα κριτήρια των δικαιούχων», είπε η κυρία Μιχαηλίδου.

Για παράδειγμα «στο επίδομα στέγασης θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια ταυτοποίηση μεταξύ λογαριασμού της ΔΕΗ και δικαιούχου του επιδόματος».

Επίσης ακόμα δύο αλλαγές είναι «η χορήγηση σε πολίτες τρίτων χωρών και εκεί θέλουμε να αυξήσουμε το όριο για τα χρόνια που είναι στην Ελλάδα, δηλαδή από πέντε σε δέκα χρόνια. Σκεφτόμαστε να το κάνουμε οριζόντια για όλα τα επιδόματα. Γίνεται μια μικρή εξαίρεση για όσους έχουν προσφυγικό προφίλ. Τελευταίο είναι να διασφαλίσουμε πως παίρνουν τα επιδόματα όσοι στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο».

Σύμφωνα με την κυρία Μιχαηλίδου έρχεται ενιαίο μητρώο δικαιούχων επιδομάτων: «επιδιώκουμε να μεταβούμε από ένα μοντέλο που έχει πολλά μητρώα επιδομάτων σε ένα μοντέλο που είναι ένα μητρώο δικαιούχων. Δηλαδή να μπαίνει η Δόμνα Μιχαηλίδου και να βλέπει τι δικαιούται σαν πολίτης».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.