Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Έρχονται αλλαγές στις αποδείξεις: Κάποιες θα μετρούν... διπλά!

Αποδείξεις από κλάδους που ως τώρα δεν χρησιμοποιούσαν ιδιαιτέρως τα POS, θα μετρούν διπλά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, το οικονομικό επιτελείο στο πλαίσιο των αλλαγών που προωθεί στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, εξετάζει αφενός μεν τη διεύρυνση των επαγγελματικών ομάδων που υποχρεούνται να έχουν POS, αφετέρου ορισμένες αποδείξεις να μετρούν διπλά!

Με βάση το ίδιο ρεπορτάζ ορισμένοι κλάδοι και επαγγέλματα της ελληνικής οικονομίας που υποχρεούνται σε POS εκδίδουν ελάχιστες αποδείξεις με κάρτες.

Με στόχο λοιπόν να δοθεί κίνητρο στους φορολογουμένους, αυτές οι αποδείξεις θα υπολογίζονται διπλά.

Η σχετική διάταξη αναμένεται να συμπεριληφθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή προς τα μέσα του Νοεμβρίου.

Σημειώνεται πως από τον Ιανουάριο του 2020 όλοι οι φορολογούμενοι υποχρεούνται να πραγματοποιούν συναλλαγές με κάρτες ή με e-banking ίσες με το 30% του εισοδήματός τους.

Εφόσον δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό, θα υπάρχει πέναλτι (19-22%) στη διαφορά μεταξύ των αποδείξεων που θα έπρεπε να συγκεντρώσουν και σε αυτές που συγκέντρωσαν.

Σε ό,τι αφορά τη νέα απόφαση για τη διεύρυνση των POS σε περισσότερες επαγγελματικές ομάδες, υπολογίζεται να εκδοθεί το νέο έτος, ενώ τον Ιανουάριο αναμένεται η κατάθεση ενός ακόμη φορολογικού νομοσχεδίου για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.


 


 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.