Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Σε ιστορικά χαμηλά οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Ράλι καταγράφουν οι τιμές του πενταετούς και του δεκαετούς ομολόγου με τις αποδόσεις τους να υποχωρούν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Το κλίμα στην αγορά ομολόγων στηρίζεται από την επιτυχημένη έκδοση εξάμηνων εντόκων γραμματίων στην οποία προχώρησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Το Ελληνικό Δημόσιο άντλησε από τη δημοπρασία έντοκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας το ποσό των 812,5 εκατ. ευρώ. Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 0%, από 0,1% στην προηγούμενη δημοπρασία, ενώ η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 2,88 φορές έναντι 2,44 φορές στην προηγούμενη δημοπρασία.

Σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα κινείται σήμερα η απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου η οποία διαμορφώνεται στο 0,415%, ήτοι 9,19% χαμηλότερα σε σχέση με χθες. Να σημειωθεί πως η απόδοση του εν λόγω ομολόγου προ έτους ήταν στο 3,7%.

Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,191% και σημειώνει υποχώρηση 4,45% σε σχέση με χθες. Να σημειωθεί πως η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου ήταν προ έτους στο 4,68%.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.