Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Παγώνουν» οι τράπεζες τις αυξήσεις στις προμήθειες

Την πρόθεσή τους να μην υπάρξουν αλλαγές στην τιμολόγηση κάποιων υπηρεσιών που θα έμπαιναν σε εφαρμογή από την αρχή Νοεμβρίου εξέφρασαν οι τράπεζες.

Συγκεκριμένα πηγές αναφέρουν πως η απόφαση θα εστιάζει κυρίως στην προμήθεια που εισπράττουν οι τράπεζες για την αλλαγή PIN, αλλά και σε αυτή που αφορά στην ερώτηση κίνησης υπολοίπου, τόσο μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ, όσο και στο δίκτυο της τράπεζας.

Πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης τονίζουν πως «οι τράπεζες αποδέχθηκαν το αίτημα του πρωθυπουργού να μην προχωρήσουν σε αυξήσεις».

Το έναυσμα έδωσε σήμερα από τη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας πως «μην έχετε καμία αμφιβολία ότι στο μέτρο που το θεσμικό πλαίσιο επιτρέπει, δεν θα αφήσουμε τις τράπεζες να κάνουν καταχρηστικές χρεώσεις ή καταχρηστικές συμπεριφορές σε κανέναν.

Και ήδη ετοιμάζεται σε συνεργασία και με το Υπουργείο Δικαιοσύνης το νομοσχέδιο για τις παρενοχλήσεις των πολιτών από τις εισπρακτικές εταιρίες. Δεν θα κάνουν οι τράπεζες ό,τι θέλουν στην Ελλάδα. Τελεία και παύλα σε αυτό».

Πηγή: insider.gr

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.