Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αρχίζουν οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις

Την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου αρχίζουν οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να λειτουργήσουν και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις ενδιάμεσες εκπτώσεις ακολουθεί η Black Friday, η οποία «πέφτει» στις 29 Νοεμβρίου 2019 και η Cyber Monday, στις 2 Δεκεμβρίου 2019.

Oι χειμερινές εκπτώσεις κάνουν πρεμιέρα τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου.

Οδηγίες προς καταναλωτές και εμπόρους

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν προσοχή στα εξής:

  • Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
  • Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
  • Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
  • Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης, που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.