Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Χρονιά ρεκόρ το 2018 για την ΑΜΒΥΞ

Η AΜΒΥΞ, έχοντας κατακτήσει την θέση της μεγαλύτερης εταιρείας διανομής αλκοολούχων στην Ελλάδα, κατέγραψε άλλη μια χρονιά σημαντικής ανάπτυξης.

Το 2018 ενίσχυσε τον κύκλο εργασιών της κατά +10,1%, ο οποίος διαμορφώθηκε στα €121,7εκ. (συμπεριλαμβανομένου του ειδικού φόρου κατανάλωσης €37,4εκ). Δεδομένου πως ο κλάδος των αλκοολούχων ποτών σημείωσε μείωση -2,5% έναντι του 2017, η ανάπτυξη της ΑΜΒΥΞ μεταφράζεται σε σημαντική ενίσχυση μεριδίου αγοράς και της ηγετικής της θέσης.

Εντυπωσιακή βελτίωση παρουσιάζουν και οι δείκτες οικονομικής διάρθρωσης. Χαρακτηριστική είναι η μείωση του τραπεζικού δανεισμού σε επίπεδο μόλις του 3%  του ετήσιου τζίρου, με τα ταμειακά διαθέσιμα να ξεπερνούν τον συνολικό δανεισμό. Η καθαρή θέση της εταιρείας ανέρχεται σε €42,8εκ, υπερκαλύπτοντας κατά 189% τις συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας.

Η εταιρεία προχώρησε σε αύξηση επενδύσεων υποστήριξης επικοινωνίας και προώθησης των μαρκών του χαρτοφυλακίου της κατά +5,6%, αλλά και σε αύξηση των οργανικών θέσεων εργασίας κατά +13%.

Βελτίωση παρουσίασε και η τελική κερδοφορία, αφού τα καθαρά αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε €5,9εκ. παρουσιάζοντας αύξηση +6,4%.

Το 2019 εξελίσσεται ιδιαίτερα θετικά, αφού συνεχίζεται η ανοδική πορεία, με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα πωλήσεων να καταγράφουν αύξηση +10% με αντίστοιχη βελτίωση των υπολοίπων οικονομικών μεγεθών, ενώ σε τελικό στάδιο βρίσκονται διαπραγματεύσεις για περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση του χαρτοφυλακίου.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Advertorials