Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

bwincares: Οι Γιατροί του Κόσμου το 2019 περιέθαλψαν πάνω από 600 κατοίκους ακριτικών περιοχών (pics)

Πιστεύοντας ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και η πρόσβαση στην υγεία είναι δικαίωμα όλων, οι Γιατροί του Κόσμου με την καθοριστική στήριξη της bwin, ολοκλήρωσαν για το 2019 τις ανθρωπιστικές αποστολές σε ακριτικά νησιά του Αιγαίου.

Ο Άγιος Ευστράτιος (τον Μάρτιο), τα Ψαρά (τον Σεπτέμβριο), οι Φούρνοι Κορσεών (τον Οκτώβριο) και το Καστελόριζο (τον Νοέμβριο) αποτέλεσαν τα 4 ακριτικά νησιά στα οποία κλιμάκια των Γιατρών του Κόσμου, παρείχαν δωρεάν ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους! Συνολικά πάνω από 600 μόνιμοι κάτοικοι των νησιών αυτών εξετάστηκαν από διάφορες ειδικότητες μεταξύ των οποίων: Παθολόγος, Γυναικολόγος, Παιδίατρος, Οδοντίατρος, Καρδιολόγος και Οφθαλμίατρος ο οποίος συνοδευόταν από τη σύγχρονη κινητή οφθαλμολογική μονάδα. Αξίζει να τονιστεί ότι διανύθηκαν πάνω από 1600 ναυτικά μίλια και πραγματοποιήθηκαν μετακινήσεις από και προς τα νησιά συνολικής διάρκειας άνω των 62 ωρών με πλοίο και αεροπλάνο.

Οι αποστολές οι οποίες θα συνεχιστούν το 2020 στη Βόρειο Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης bwincares.

Η Πρόεδρος του ΔΣ των Γιατρών του Κόσμου, Χαρά Τζιουβάρα, δήλωσε αναφορικά: «Οι ακριτικές περιοχές της πατρίδας μας παραμένουν σε πολλές περιπτώσεις ξεχασμένες από τον κρατικό μηχανισμό. Κατά την διάρκεια του 2019, με την σημαντική βοήθεια της bwin, καταφέραμε να παρέχουμε ιατρική βοήθεια στους κατοίκους απομακρυσμένων και ακριτικών περιοχών. Την ευχαριστούμε θερμά».

Με τη σειρά του ο εκπρόσωπος της bwin, Κωνσταντίνος Εφραιμίδης (CSR Manager) συμπλήρωσε: «Το 2019, υποστηρίξαμε το ανθρωπιστικό έργο των Γιατρών του Κόσμου, παρέχοντας υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους τεσσάρων ακριτικών νησιών. Στόχος μας το 2020 είναι να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε έμπρακτα το έργο του Οργανισμού όχι μόνο στα ακριτικά νησιά αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα.»

Η bwin, υποστηρίζει το έργο των Γιατρών του Κόσμου, ως αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης. Περισσότερα για το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης bwincares, μπορείτε να βρείτε στο: www.bwincares.gr.

Δείτε το σχετικό απολογιστικό βίντεο:

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Advertorials