Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Θρίλερ» με το Eurogroup: Ξεκινά στις 22.30 μετά από τρεις αναβολές

Στις 22.30 (ώρα Ελλάδος) αναμένεται να ξεκινήσει η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup έπειτα από αλλεπάλληλες αναβολές,.

«Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη συνεδρίαση του Eurogroup. Θα αρχίσει στις 21.30 ώρα Βρυξελλών» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Μάριο Σεντένο, Λουίς Ρέγκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο περιθώριο της συνάντησης υπήρξαν διαβουλεύσεις με τους υπουργούς Οικονομικών της Ιταλίας, της Ολλανδίας και της Ισπανίας, προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα Βορρά-Νότου, με τη Γαλλία και τη Γερμανία να παίζουν ρόλο «γεφυροποιού».

Η σημερινή τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης για την οικονομική απάντηση στον οικονομικό αντίκτυπο του κορονοϊού, αρχικά επρόκειτο να ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα, αναβλήθηκε για τις 7, έπειτα για τις 8 και τελικά ξεκινά με πάνω από 4 ώρες καθυστέρηση.

Σεντένο: «Ή βουλιάζουμε ή κολυμπάμε μαζί»

«Είτε θα βουλιάξουμε είτε θα κολυμπήσουμε μαζί» είπε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του πριν από την έναρξη της σημερινής κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup ο Μάριο Σεντένο.

«Δεν υπάρχουν ταξιδιώτες πρώτης θέσης στην κρίση του κορονοϊού, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup, πριν από τη σημερινής συνεδρίασης που άλλαξε ώρα έναρξης δύο φορές.

«Καθώς ξεκινάμε ξανά τη συνεδρίαση του Eurogroup σήμερα το απόγευμα, πολλά είναι αυτά που διακυβεύονται. Καλώ όλους τους υπουργούς Οικονομικών να συμφωνήσουν σε ένα τολμηρό και φιλόδοξο σχέδιο για να προστατεύσουμε τις οικονομίες μας, αντιδρώντας σε αυτή την κοινή απειλή. Ένα δίχτυ ασφάλειας για την Ευρώπη για την προστασία των εργαζομένων μας, των επιχειρήσεων μας και της χρηματοδότησης των χωρών μας. Ένα σχέδιο που μας δίνει την ελπίδα ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση καθώς μπαίνουμε σε ύφεση. Σε αυτό είμαστε μαζί. Όλοι με περιορισμούς στις μετακινήσεις, με τα θύματα να αυξάνονται κάθε ώρα και χωρίς να είναι ορατό το τέλος. Κάθε ώρα μας υπενθυμίζεται ότι αυτός ο ιός είναι τυφλός. Τυφλός στις σημαίες μας, στο φύλο, στο χρώμα ή την κοινωνική τάξη. Δεν υπάρχουν ταξιδιώτες πρώτης θέσης. Είτε θα βουλιάξουμε είτε θα κολυμπήσουμε μαζί. Αυτή είναι μία αληθινή κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αφορά όλο τον κόσμο.

Τα καλά νέα είναι ότι είμαστε πολύ κοντά σε μία συμφωνία. Πιστεύω - εξακολουθώ να πιστεύω - ότι αυτή τη φορά θα αρθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Και θα δείξουμε το αναγκαίο πνεύμα συμβιβασμού, το οποίο είναι το θεμέλιο της Ένωσης μας».


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.