Μενού
  • Α-
  • Α+

Για όσους δεν επιθυμούν να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας, ότι ο μόνος τρόπος αυτό να γίνει νόμιμα είναι μέσω της κατάθεσης των πινακίδων του οχήματος και την δήλωσή του σε κατάσταση ακινησίας, ο οποίος πλέον γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής mycar της ΑΑΔΕ.

Τρόποι πληρωμής τελών κυκλοφορίας

Σε κάθε περίπτωση, μέσω της ειδικής σελίδας της ΑΑΔΕ, ο κάθε ιδιοκτήτης οχήματος θα πρέπει να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή ως εξής:

  1. Αν είναι φυσικό πρόσωπο και διαθέτει κωδικούς taxisnet εδώ

  2. Αν είναι φυσικό πρόσωπο και δεν διαθέτει κωδικούς taxisnet εδώ

  3. Αν είναι εταιρεία και διαθέτει κωδικούς taxisnet, εδώ

  4. Και τέλος αν είναι εταιρεία και δεν διαθέτει κωδικούς taxisnet εδώ

Για όσα από τα οχήματα του φυσικού προσώπου ή της εταιρείας είναι σε κίνηση, θα πρέπει να καταβληθούν τα τέλη κυκλοφορίας. Αυτό μπορεί να γίνει:

  1. Online μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας

  1. Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ), αφού πρώτα έχουν τυπωθεί τα σχετικά ειδοποιητήρια

Πρόστιμα

Όσοι δεν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας που τους αναλογούν πρέπει να γνωρίζουν ότι το πρόστιμο ανέρχεται στο διπλάσιο ποσό των τελών κυκλοφορίας.

Ειδικότερα για όσους οδηγούς κινούν τα οχήματά τους και δεν έχουν αφαιρέσει τις πινακίδες ενώ έχουν δηλώσει ακινησία, τότε το πρόστιμο είναι εντυπωσιακά υψηλό, καθώς φτάνει στις 10.000 ευρώ. Μάλιστα, σε περίπτωση υποτροπής τριπλασιάζεται, φτάνοντας στα 30.000 ευρώ.

Διαβάστε Ακόμα 

Σήμερα οι αποφάσεις για παράταση του lockdown - Βατόπουλος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα

Στις φυλακές Τρίπολης ο Λιγνάδης - Με μηνύσεις απειλεί ο Κούγιας

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA