Μενού
  • Α-
  • Α+

Πριν από 21 χρόνια, τα δάση των Καρπαθίων αποκάλυψαν στον Ιωάννη Βάλβη έναν φυσικό θησαυρό. Μια πηγή η οποία ανέβλυζε νερό τόσο αγνό, που είναι κατάλληλο ακόμη και για βρέφη.

Για μια δεκαετία, ο Έλληνας επιχειρηματίας 3ης γενιάς με καταγωγή από τη Σαντορίνη, διεξήγαγε λεπτομερείς έρευνες, ούτως ώστε να διαπιστώσει ότι η ανακάλυψη αυτή έφερε ένα ξεχωριστό εύρημα: το μόνο νερό στον κόσμο με μηδενικά νιτρικά (ανθρακούχο) ή σχεδόν μηδενικά νιτρικά (απλό).

Το AQUA Carpatica παραμένει αναλλοίωτο, αγνό και αμόλυντο εδώ και αιώνες, χωρίς πρόσθετα, χωρίς ενισχυτικά γεύσης, χωρίς τεχνητό ανθρακικό ή επεξεργασία. Όπως ακριβώς πρέπει να είναι το φυσικό μεταλλικό νερό.

«Πιστεύουμε ότι η φύση πρέπει να διατηρηθεί αναλλοίωτη και δεσμευόμαστε να προστατεύσουμε τους φυσικούς πόρους. Στην AQUA Carpatica χρησιμοποιούμε υπερσύγχρονη, φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία για να εξάγουμε με υπευθυνότητα τα νερά μας. Συνεργαστήκαμε στενά με τις τοπικές αρχές προκειμένου να εφαρμόσουμε ένα σχέδιο προστασίας του περιβάλλοντος το οποίο και υλοποιήσαμε, διασφαλίζοντας ότι η γη γύρω από τις πηγές δεν μολύνεται και δεν επηρεάζεται από οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα».

Η κατευθυντήρια αρχή της Valvis Holding, η οποία διέπει την πορεία της ανάπτυξής της από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, είναι ότι αποτελεί «φιλική προς το περιβάλλον επιχείρηση». Με άλλα λόγια, είναι μια «οικολογική επιχείρηση». Ούσα ένθερμη υποστηρίκτρια της πράσινης γεωργίας, η Valvis  Holding έχει θέσει ως στόχο να μετατρέψει τα Καρπάθια Όρη σε ένα οικολογικό γεωργικό κέντρο, και έχει επιτύχει το στόχο της.

Ποιός είναι ο επιχειρηματίας Γιάννης Βόλβης 

Ο Γιάννης Βάλβης είναι είναι ιδιοκτήτης του Ομίλου Βάλβη στη Ρουμανία. Είναι ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής της Valvis Holding και Αντιπρόεδρος του AOAR (Σύνδεσμος Επιχειρηματιών της Ρουμανίας). Τον αποκαλούν «Κύριο Dorna», καθώς ήταν ο άνθρωπος πίσω από την χαρακτηριστική διαφήμιση του νερού Dorna, το οποίο έγινε viral στην Ελλάδα. Η φράση «Δεν πίνεις νερό, πίνεις βελούδο!» έμεινε από τη διαφήμιση του Dorma!

Ο Γιάννης Βάλβης γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου του 1954 στην Αθήνα. Ο παππούς του, Γιάννης, γεννήθηκε στη Σαντορίνη και έφυγε από το νησί το 1905, για να πάει στην Αφρική. Ο πατέρας του Jean Valvis γεννήθηκε στο Σουδάν και ο Jean μεγάλωσε μεταξύ Γενεύης, Αθήνας και Βουκουρεστίου.

Οι βασικές κατευθύνσεις των επιχειρήσεων του Ομίλου του Γιάννη Βάλβη έχουν έντονο «πράσινο» χαρακτήρα: Το φυσικό ανθρακούχο μεταλλικό νερό AQUA Carpatica, η παραγωγή κρασιού και η επιλεγμένη παραγωγή βιολογικών οίνων Domeniile Samburesti, και η γεωργία οργανικών δημητριακών με την επωνυμία LaDORNA. Ένας από τους τρέχοντες στόχους του Ομίλου είναι η ανάπτυξη ολοκληρωμένων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως τα φωτοβολταϊκά και η ενέργεια βιομάζας AgroElectrica & Terra Muntenia. Ο τζίρος του Ομίλου ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ και το ανθρώπινο δυναμικό αποτελείται από 500 άτομα.

Το πρόβλημα με τα νιτρικά στο νερό 

Τα νιτρικά άλατα (NO3) είναι ευεργετικά για τα φυτά, αλλά τοξικά για τον άνθρωπο. Χρησιμοποιούνται ως χημικά λιπάσματα στην εντατική γεωργία και συνήθως προέρχονται από διαρροή σηπτικής δεξαμενής, κοπριά ζώων και διάβρωση φυσικών κοιτασμάτων. Πρόκειται για τοξικές μολυσματικές ουσίες. Άγευστα, άχρωμα και άοσμα, τα νιτρικά άλατα απορροφώνται μερικώς από τις ρίζες των φυτών.

Ωστόσο, η υπερβολική τους χρήση μολύνει τους υπόγειους υδροφόρους ορίζοντες και κατ’ επέκταση υπάρχουν σαν ίχνη στα εμφιαλωμένα νερά που πίνουμε. Τα νιτρικά άλατα είναι ισχυρά οξειδωτικά, επιβλαβή για τον άνθρωπο. Έρευνες αποδεικνύουν ότι έχουν βλαβερές επιπτώσεις στην υγεία, τόσο βραχυχρόνιες όσο και μακροχρόνιες. 

Η πρόταση της AQUA Carpatica για την Ελλάδα

Η AQUA Carpatica επέλεξε να φέρει στην Ελλάδα τα προϊόντα της από συγκεκριμένες πηγές των Καρπαθίων που και έχουν μικροβιολογική και χημική αγνότητα, αλλά και πληρούν ταυτόχρονα το κριτήριο ενός πολύ εύγευστου νερού. Στις πηγές της AQUA Carpatica δεν θα συναντήσετε καμία επίγευση (πικρό, ξινό, αλμυρό ή γλυφίζον). Η γεύση της AQUA Carpatica είναι γλυκόπιοτη, δροσερή, απολαυστική, ελαφριά και μοναδική.

Μια γεύση ιδιαίτερα ελκυστική και πρόσχαρη, η οποία έχει δημιουργήσει πιστούς θαυμαστές από την πρώτη στιγμή που το δοκίμασαν. Μια πρόταση η οποία αποτελεί ιδανική επιλογή ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες ηλικίες, καθώς η σύνθεσή του καθιστά το μεταλλικό νερό της AQUA Carpatica ιδανικό για βρέφη, μικρά παιδιά, εγκυμονούσες μητέρες και θηλάζουσες, λόγω της μικρής περιεκτικότητας σε μέταλλα (ολιγομεταλλικό) και σχεδόν μηδενικής περιεκτικότητας σε Νιτρικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA