Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε σε θετικές από σταθερές τις προοπτικές (outlook) του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Όπως σημειώνει ο οίκος, η αναβάθμιση των προοπτικών αντανακλά κυρίως τις προσδοκίες του για περαιτέρω βελτίωση όσον αφορά τη μείωση των υψηλών επιπέδων μη εξυπηρετούμενων δανείων, κυρίως μέσω πωλήσεων και τιτλοποιήσεών τους, καθώς και για σταδιακή ενίσχυση από μία χαμηλή βάση των κερδών των τραπεζών από τη βασική δραστηριότητά τους (core earnings).

Οι προοπτικές αντανακλούν την αξιολόγηση του Moody's για τις βασικές πιστωτικές συνθήκες που θα επηρεάσουν την πιστοληπτική ικανότητα των τραπεζών τους επόμενους 12-18 μήνες.

Ο Moody's αναβάθμισε, επίσης, τις προοπτικές του κυπριακού τραπεζικού συστήματος σε θετικές από σταθερές και πέντε άλλων χωρών - Φινλανδίας, Ουγγαρίας, Νορβηγίας, Πορτογαλίας και Σλοβακίας - σε σταθερές από αρνητικές.

«Αναμένουμε ότι η οποία επιδείνωση όσον αφορά τον κίνδυνο για το ενεργητικό των τραπεζών θα είναι περιορισμένη και ότι τα κέρδη τους θα αυξάνονται καθώς οι ευρωπαϊκές οικονομίες θα ανακάμπτουν μετά τη μεγάλη πτώση του πραγματικού ΑΕΠ κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού», δήλωσε η αντιπρόεδρος του Moody's, Louise Lundberg, προσθέτοντας: «Παρά κάποιες πιο θετικές ενδείξεις, οι επιχειρηματικές συνθήκες θα παραμείνουν δύσκολες καθώς οι κυβερνήσεις θα αποσύρουν σταδιακή τη στήριξη και οι ευρωπαϊκές οικονομίες θα ανακάμπτουν με διαφορετικές ταχύτητες».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA