Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Γιώργος Μπόμπολας, μια μέρα μετά τη δημοσιοποίηση εξωδίκου του στον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, επανέρχεται με δηλώσεις του στο mononews.gr, στις οποίες καταφέρεται με σκληρό τρόπο κατά του κ. Βενιάμη αποκαλώντας τον «μεγάλο απατεώνα» και γνωστοποιώντας ότι προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για να λάβει πίσω τα χρήματα από την κοινή τους επένδυση.

«Είναι μεγάλος απατεώνας. Αν δεν επανορθώσει και δεν δεχτεί να συμβιβαστεί και να μου επιστρέψει τα 38,8 εκατ. δολάρια που με ζημίωσε, θα τον κυνηγήσω μέχρι τέλους δικαστικά. Θα τον τιμωρήσω σκληρά όπως του πρέπει. Εμένα, στην ηλικία μου, δεν με ενδιαφέρουν τα λεφτά. Να τιμωρηθεί με ενδιαφέρει που με έκλεψε» είπε στο mononews.gr.

Ο «πατριάρχης» της οικογένειας Μπόμπολα, δια του νομικού του εκπροσώπου, Αλέξη Κούγια, με εξώδικο το οποίο εστάλη τον περασμένο Οκτώβριο και το περιεχόμενό του έγινε γνωστό προ ολίγων ημερών,  κατηγορούσε τον κ. Βενιάμη ότι η συμφωνία για ναυπήγηση και εκμετάλλευση  4 πλοίων ξηρού φορτίου, η οποία είχε συναφθεί το 2007, εμπεριείχε δόλο: «Δυστυχώς, αυτό που μου απέκρυψες επιμελώς, ήταν ότι το εν λόγω εγχείρημα είχε σχεδιαστεί εξαρχής έτσι ώστε να είναι μεν ιδιαίτερα επωφελές αλλά αποκλειστικά και μόνο για εσένα, ενώ για εμένα θα συνεπαγόταν μόνο έξοδα και ζημία…» σημείωνε μεταξύ άλλων

«Εσύ με διαβεβαίωνες ότι όχι μόνο θα μου επιστρέφονταν τα χρήματα, αλλά ότι θα προέκυπταν και κέρδη προς διανομή, πλην όμως οι διαβεβαιώσεις σου διαψεύστηκαν πλήρως, αφού το 2016 πουλήθηκαν τα 4 πλοία έναντι τιμήματος που χρησιμοποιήθηκε εξ ολοκλήρου για τη μερική αποπληρωμή τραπεζικού δανείου, χωρίς να εισπράξω ούτε ένα δολάριο» προστίθεται στο εξώδικο

Ποια ήταν η συμφωνία

Τη ρήξη μεταξύ των δύο ισχυρών ανδρών προκάλεσαν... τέσσερα δεξαμενόπλοια και αμύθητα ποσά.

Η συμφωνία, που συνήφθη περί το 2007, προέβλεπε ότι οι Γιώργος Μπόμπολας και Θεόδωρος Βενιάμης θα έφτιαχναν μια εταιρεία με τέσσερα δεξαμενόπλοια, αξίας 500 εκατ. δολαρίων.

Τη διαχείριση αυτής της εταιρείας θα είχε η πλευρά του κ. Βενιάμη, ο οποίος είναι εφοπλιστής και άρα γνώστης του αντικειμένου.

Από την πλευρά του ο κ. Μπόμπολας υποστηρίζει ότι κατέβαλε το ποσό των 40 εκατομμυρίων δολαρίων ως  προκαταβολή. Η συμφωνία ενεργοποιήθηκε λίγο αργότερα και τα πλοία ναυπηγήθηκαν και παραδόθηκαν σταδιακά μεταξύ 2010 - 2012

Το deal με τα δεξαμενόπλοια όμως φέρεται να «ναυάγησε» και η πλευρά Μπόμπολα κατηγόρησε τον Βενιάμη ότι όχι μόνο κέρδη δεν έφερε η σύμπραξη, αλλά χάθηκε και το ποσό που επένδυσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA