Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία που αφορά την επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης συντάξεων, η οποία «ανοίγει» στην είσοδο πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών στον τομέα των απονομών.

Όπως επισημαίνουν υψηλόβαθμοι παράγοντες της κοινωνικής ασφάλισης, θα υπάρξει ειδικό Μητρώο στο οποίοι θα εγγραφούν όσοι λογιστές και δικηγόροι το επιθυμούν, προκειμένου στην συνέχεια να καταρτιστούν από τον ΕΦΚΑ και στο τέλος να πιστοποιηθούν πριν εμπλακούν στην διαδικασία σύνταξης των φακέλων συνταξιοδότησης.

Οι πιστοποιημένοι «εξωτερικοί συνεργάτες» του ΕΦΚΑ δεν θα εργαστούν μόνο για την απομείωση των εκκρεμών συνταξιοδοτικών αποφάσεων, αλλά θα αναλαμβάνουν και νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης, επιταχύνοντας τους ρυθμούς έκδοσής τους, ώστε να μην ξαναδημιουργηθεί στοκ ληξιπρόθεσμων αιτημάτων.

Ο κάθε ασφαλισμένος θα μπορεί να επιλέγει από την λίστα των πιστοποιημένων λογιστών και δικηγόρων, ποιος θα αναλάβει τον φάκελο του.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ιδιώτες θα μπορούν να βεβαιώνουν τον χρόνο ασφάλισης, τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, να προχωρούν στη διαπίστωση των λοιπών προϋποθέσεων, στη διαπίστωση ή όχι ύπαρξης οφειλών (για μη μισθωτούςών), στην έκδοση προκαταβολής σύνταξης, όχι όμως και οριστικής, καθώς κάτιν τέτοιο απαιτεί την υπογραφή του αρμόδιου διευθυντή του ΕΦΚΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο www.insider.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA