Μενού
  • Α-
  • Α+

Κανονικά θα λάβουν το δώρο Πάσχα όλοι οι εργαζόμενοι και φέτος το οποίο θα καταβληθεί μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου. Αυτή η ημερομηνία αφορά όλους του εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Να σημειωθεί ότι η χρονική περίοδος υπολογισμού του δώρου ξεκινά από την πρώτη μέρα του χρόνου μέχρι και τις 30 Απριλίου. Σε περίπτωση που ο εργαζόμενος δουλεύει μέσα σε αυτό το διάστημα τότε δικαιούται ολόκληρο το δώρο το οποίο είναι το μισό του μισθού του. Σε αντίθετη περίπτωση ο εργαζόμενος θα λάβει ένα μέρος ανάλογα με τις μέρες που απασχολήθηκε.

Τι θα γίνει με όσους είναι σε αναστολή

Σύμφωνα με σχετικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε πριν δύο εβδομάδες καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, το ποσό του επιδόματος εορτών του Πάσχα, που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα αναστολής της σύμβασης εργασίας, στους εργαζομένους των οποίων η σύμβαση εργασίας τέθηκε σε αναστολή.

Αυτό αφορά το χρονικό διάστημα από τη 1.1.2021 έως τη 30.4.2021. Να τονιστεί πως το επίδομα υπολογίζεται επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Ακόμα οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το δώρο θα καταβληθεί σε δύο δόσεις όπως και τα Χριστούγεννα. Η πρώτη δόση θα καταβληθεί από το κράτος και η δεύτερη δόση από τον εργοδότη σε περίπτωση που εργαζόμενος απασχολήθηκε για το διάστημα που αναφέρθηκε πιο πάνω και ο υπολογισμός θα γίνει με βάση τον μισθό του.

Μπορείτε να υπολογίσετε το δώρο Πάσχα που δικαιούστε εδώ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA