Μενού
  • Α-
  • Α+

Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είναι να αποτραπούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις που προκύπτουν φέτος για τα νοικοκυριά τα οποία πλήττονται από την πανδημία. Στο τραπέζι, κυβέρνησης και θεσμών θα βρεθούν οι ηλεκτρονικές αποδείξεις και τα τεκμήρια αλλά και οι δόσεις πληρωμής του φόρου εισοδήματος που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι με χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα καθώς και η έκπτωση φόρου σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του εκκαθαριστικού.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από 6,5 εκατ. φορολογούμενους αναμένεται να ανοίξει στο πρώτο 15μερο του Μαΐου ενώ και φέτος φορολογούμενοι και λογιστές θα έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Η καταληκτική προθεσμία της 30ης Ιουνίου που ορίζει ο νόμος αναμένεται να παραταθεί έως το τέλος Ιουλίου.

Ωστόσο, η πλατφόρμα δεν θα κλείσει. Θα παραμείνει ανοιχτή και τον Αύγουστο και οι δηλώσεις που θα υποβληθούν τότε από τους φορολογούμενους δεν θα θεωρηθούν εκπρόθεσμες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο insider.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA