Μενού
  • Α-
  • Α+

Με την τροπολογία, που κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή, εξειδικεύεται το πεδίο σύμπραξης του e-ΕΦΚΑ με πιστοποιημένους δικηγόρους και λογιστές, προκειμένου να συμβάλλουν στην επιτάχυνση της απονομής των εκκρεμών συντάξεων.

Συγκεκριμένα, δικηγόροι (μέλη των δικηγορικών συλλόγων της χώρας με τριετή δικηγορία) και μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου, λογιστές-φοροτεχνικοί Α' τάξης, αφού παρακολουθήσουν σεμινάριο επιμόρφωσης και πιστοποιηθούν από τους οικείους επαγγελματικούς συλλόγους τους, θα μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορα στάδια της διαδικασίας απονομής σύνταξης.

Ενοποίηση ορίου οφειλών

Παράλληλα, με την τροπολογία, απλοποιούνται οι διατάξεις περί διακανονισμού οφειλών ενώ προβλέπεται η ενοποίηση του ορίου οφειλών εντός του οποίου είναι δυνατή η χορήγηση σύνταξης στα 20.000 ευρώ για όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και στα 6.000 ευρώ για τον τέως ΟΓΑ.

Επιπλέον, με προτεινόμενη ρύθμιση χορηγείται υποχρεωτικά η προσωρινή σύνταξη σε όλους τους ασφαλισμένους, ανεξαρτήτως αν έχει υποβληθεί αίτημα από τον ασφαλισμένο ή όχι.  

Παράταση για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Με την τροπολογία δίνεται, επίσης, παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου για την υπαγωγή των ελεύθερων επαγγελματιών στη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA