Μενού
  • Α-
  • Α+

Εντός του καλοκαιριού θα ξεκινήσει η διαδικασία εμπλοκής των πιστοποιημένων λογιστών και δικηγόρων στη διαδικασία απονομής των συντάξεων, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έκδοσής τους, ενώ η συμμετοχή τους θα παραμείνει ενεργή και αφότου απομειωθεί το στοκ των εκκρεμών συντάξεων.

Την Τετάρτη (21/04) κατατέθηκε η σχετική διάταξη στη Βουλή στο σχέδιο νόμου «Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων», ενώ ειδικοί της κοινωνικής ασφάλισης κάνουν λόγο για «γρίζες» ζώνες στο όλο εγχείρημα που ενδέχεται να περιπλέξουν κι άλλο την διαδικασία.

Πάντως αρκετές είναι και οι ενστάσεις που εγείρονται από πολλές πλευρές για την αποτελεσματικότητα των μέτρων, κυρίως λόγω της έλλειψης προσωπικού στον ΕΦΚΑ, αλλά και τις δυσκολίες που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη συνεργασία των υπαλλήλων με τους ιδιώτες συνεργάτες.

Οι πρώτες αντιδράσεις

Από την πλευρά των εργαζόμενων στον ΕΦΚΑ υπήρξαν οι πρώτες έντονες αντιδράσεις, καθώς η ΠΟΣΕ -ΙΚΑ προειδοποίησε πως το νομοθετικό «ανοσιούργημα» του υπουργού Εργασίας είναι σίγουρο ότι θα καταπέσει από τη δικαιοσύνη, δημιουργώντας έτσι μία έκρυθμη κατάσταση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο insider.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA