Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εστίαση: Τον Μάιο το πακέτο στήριξης - Τι είπε ο Σταμπουλίδης

Το πακέτο στήριξης για την εστίαση θα δοθεί μέσα στο Μάιο, διευκρίνισε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης

«Το πακέτο στήριξης που έχουμε ετοιμάσει - και μάλιστα είναι τεχνικό θέμα πλέον να ανοίξει η πλατφόρμα και να γίνουν γρήγορα καταβολές - δεν είναι το μόνο πακέτο στήριξης», διευκρίνισε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. 

«Μιλάμε για ένα πακέτο επιπλέον, το οποίο σκοπό έχει να βοηθήσει στην επανεκκίνηση των επιχειρήσεων», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, τονίζοντας πως με βάση αυτό, μιλάμε για θέμα λίγων ημερών όσον αφορά την καταβολή του. 

Το συγκεκριμένο πακέτο, όπως ανέφερε, είναι με την διαδικασία της επιστρεπτέας προκαταβολής, από την οποία «η εστίαση έχει πάρει την μερίδα του λέοντος».

Τι ισχύει για την εστίαση στα κλειστά εμπορικά 

Σημειώνεται πως ο κύριος Σταμπουλίδης ξεκαθάρισε πως το άνοιγμα της εστίασης δεν αφορά τα κλειστά εμπορικά κέντρα και όπου αλλού υπάρχει εστίαση εντός κλειστού χώρου ( Σταθμοί ΚΤΕΛ, στοές κτλπ).

«Υπάρχει η δυνατότητα για αυτές τις επιχειρήσεις να πραγματοποιούν take away και delivery», εξήγησε σχετικά, προσθέτοντας πως μέχρι τις 14/5 θα είναι και αυτό το μέτρο σε ισχύ.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Εστίαση #Επιστρεπτέα προκαταβολή #Παναγιώτης Σταμπουλίδης