Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Βιτάλικ Μπουτέριν, ιδρυτής του Ethereum -του δεύτερου ισχυρότερου ψηφιακού νομίσματος μετά το Bitcoin- θεωρείται στα 27 του χρόνια ο νεότερος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο, αφού το κρυπτονόμισμα που δημιούργησε και διαχειρίζεται αυξάνει την αξία του διαρκώς: πάνω από 3.000 δολάρια ανά τεμάχιο την περασμένη εβδομάδα.

Ο νεαρός Ρώσος «κρυπτομεγιστάνας» γεννήθηκε στη Ρωσία, αλλά από τα τέσσερά του χρόνια μετακόμισε οικογενειακώς στον Καναδά, όπου αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο, το 2013, αποφασίζει να δημιουργήσει το Ethereum, ένα κρυπτονόμισμα με ταχύτερη και ευκολότερη διαδικασία απόκτησης και διαχείρισης απ’ ό,τι το Bitcoin.

Ο Μπουτέριν ίδρυσε το ψηφιακό νόμισμα με οκτώ άλλους προγραμματιστές, με τον ίδιο να έχει το πάνω χέρι στη διοίκηση της εταιρείας χάρη στην εξαιρετική ικανότητά του να αναλύει τα οικονομικά δεδομένα. Ο ίδιος ήταν από παιδί αρκετά ευφυής και ταλαντούχος στα εφαρμοσμένα μαθηματικά, γεγονός που τον οδήγησε να αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Βατερλώ στο Οντάριο του Καναδά με άριστα.

Στη συνέχεια, αποφάσισε να ταξιδέψει στον κόσμο και να γνωρίσει από κοντά άλλους λάτρεις της τεχνικής της κρυπτογράφησης, ωστόσο ο μεγαλύτερος μέντορας και εμπνευστής του ήταν ο πατέρας του, ο οποίος γνώριζε και χρησιμοποιούσε το λογισμικό του Bitcoin από το 2011. Το 2014, το πρώτο δίκτυο Ethereum χρηματοδοτήθηκε από το κοινό και κυκλοφόρησε σε πλήρη έκταση και ισχύ το 2016. Στόχος του Μπουτέριν είναι να επιτρέψει στους χρήστες να κάνουν ανώνυμες διαδικτυακές πληρωμές χωρίς να εμπλέκεται τράπεζα. 

Σήμερα, ζώντας πλέον στη Σιγκαπούρη, ο Βιτάλικ Μπουτέριν κρατά σε μεγάλο βαθμό την προσωπική του ζωή μακριά από τα κοινωνικά μέσα και τη δημοσιότητα έχοντας στην κατοχή του 333.000 κρυπτονομίσματα Ether, συνολικής αξίας 1,029 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA