Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

MyCAR: Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα - Άνοιξε η πλατφόρμα

Άνοιξε η πλατφόρμα myCar για τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα και την ψηφιακή άρση ακινησίας των οχημάτων. Απαραίτητη προϋπόθεση πριν πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας είναι το ασφαλισμένο όχημα.

Αυτοκίνητα στους δρόμους της Αθήνας (πηγή: Eurokinissi)
Αυτοκίνητα στους δρόμους της Αθήνας (πηγή: Eurokinissi)

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν πλέον μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ να άρουν την ακινησία του αυτοκινήτου τους και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας με το μήνα, χωρίς πρόστιμο.

Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες οχημάτων, που έχουν θέσει σε ψηφιακή ακινησία/κυκλοφορία το όχηματά τους, θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν πίσω τις πινακίδες και να τα θέσουν σε κυκλοφορία ανάλογα με τους μήνες που επιθυμούν.

Απαραίτητη προϋπόθεση πριν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας είναι να έχουν ασφαλισμένο το όχημά τους.

Πώς γίνεται η άρση ακινησίας

Η άρση της ακινησίας γίνεται μόνο με την ύπαρξη ενεργού συμβολαίου ασφάλισης του οχήματος. Η ΑΑΔΕ σε συνεργασία με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, θα εντοπίζει τα ανασφάλιστα οχήματα και θα μπλοκάρει την άρση της ακινησίας. Ειδικότερα για την ψηφιακή άρση ακινησίας, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, μπαίνουν με τους κωδικούς TAXISnet στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ, επιλέγουν το όχημα που είναι σε ακινησία και πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που επιθυμούν, χωρίς πρόστιμο.

Συγκεκριμένα, για την άρση της ακινησίας απαιτείται:

  • Η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η άρση ακινησίας, ή των αναλογικών/μηνιαίων τελών κυκλοφορίας που αναλογούν στο χρονικό διάστημα άρσης ακινησίας
  • Η ύπαρξη ενεργού συμβολαίου ασφάλισης του οχήματος.

Σε περίπτωση που δεν είναι πληρωμένα τα τέλη, επιλέγεται «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας». Στη συνέχεια, ο κάτοχος του οχήματος επιλέγει αν θέλει να καταβάλλει ετήσια ή αναλογικά τέλη κυκλοφορίας. 

 Ετήσια: Δημιουργείται το σχετικό ειδοποιητήριο, με τον κωδικό πληρωμής.

– Αναλογικά: Θα πρέπει να επιλεγεί το πλήθος των μηνών για τους οποίους ο κάτοχος του οχήματος επιθυμεί να καταβάλει τα τέλη.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Τέλη κυκλοφορίας #πλατφόρμα