Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί στην Ελλάδα το όνομα αυτό να μην είναι ιδιαίτερα γνωστό, αλλά στους διεθνείς τραπεζικούς κύκλους όχι μόνο το ξέρουν αλλά και το υπολογίζουν αρκετά. Ο λόγος για την 68χρονη Βίκυ Σάφρα, η οποία υπήρξε η σύζυγος του πλουσιότερου άνδρα της Βραζιλίας και του ανθρώπου που επί χρόνια είχε τον τίτλου του πλουσιότερου τραπεζίτη του κόσμου, Τζόσεφ Σάφρα (ήταν 52ος πλουσιότερος στη λίστα Forbes όταν πέθανε) με τράπεζες σε τρεις ηπείρους και ιδιοκτήτη του εμβληματικού Gherkin Tower στο Λονδίνο.

Αν και στη λίστα της Forbes -όσον αφορά την Ελλάδα- κυριαρχούσαν για καιρό ονόματα όπως του Φίλιππου Νιάρχου, του Αριστοτέλη Μυστακίδη και του Βαρδή Βαρδινογιάννη, πλέον την υψηλότερη θέση κρατά η Βίκυ Σάφρα, κατέχοντας την 339η θέση παγκοσμίως. Μάλιστα, σύμφωνα με τον οικονομικό Τύπο, η περιουσία της Σάφρα έφτανε τον Δεκέμβριο του 2020 στα 7,1 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ σε μερικούς μήνες αυξήθηκαν κατά 700 εκατομμύρια φτάνοντας στα 7,8 δισ. ευρώ.

Η πάμπλουτη Ελληνίδα δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στους κοσμικούς κύκλους της χώρας καθώς αποφέυγει την προβολή και τις κοσμικότητες αλλά τυγχάνει να είναι επικεφαλής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Βίκυ και Τζόσεφ Σάφρα» ενώ περνάει τον καιρό της στην πολυτελή κατοικία της στην Βραζιλία.

Το στόρι του γάμου

Στο 1969 ο Τζόσεφ Σάφρα θα ερχόταν σε γάμου κοινωνία με την Ελληνίδα Βίκυ Σαρφάτη και μετέπειτα κυρία Σάφρα με την οποία είχαν γνωριστεί στην Ελβετία. Θα ζήσουν ευτυχισμένοι με 4 παιδιά την κόρη Έσθερ και τους τρεις γιους Ντέιβιντ, Αλμπέρτο και Τζακόμπ και 14 εγγόνια να επισφραγίζουν την ευτυχία τους μακριά από τις κοσμικότητες.

Στους κοσμικούς κύκλους το ζευγάρι ήταν θέμα συζήτησης για την αγάπη του για την απομόνωση, την τέχνη, την επιστήμη και τα σπάνια αλλά και αξέχαστα δείπνα που παρέθετε σε εξέχουσες προσωπικότητες στο σπίτι των 130 δωματίων που διέθεταν στο Μοραμπί με τις φήμες να λένε πως όλες οι εκδηλώσεις είχαν πάντα την αυστηρή φύλαξη ανδρών των μυστικών υπηρεσιών που προστάτευαν τους κροίσους που γευμάτιζαν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA