Μενού
  • Α-
  • Α+

Έρχεται νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για 300.000 δικαιούχους. Το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ σχεδιάζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες, που θα φέρουν αλλαγές στα voucher και στον αριθμό των καταλυμάτων.

Διαβάστε ακόμη: ΟΑΕΔ: Κοινωνικός τουρισμός – Ποιοι δικαιούνται δωρεάν διακοπές

Μάλιστα, οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται σύντομα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Open, φέτος θα αυξηθεί η διαθεσιμότητα των καταλυμάτων που θα μπορούν να επιλέξουν οι δικαιούχοι (εργαζόμενοι και άνεργοι) ενώ θα υπάρξει και ενίσχυση του ποσού της επιδότησης (voucher).

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα Ιουνίου για το νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, το οποίο - όπως όλα δείχνουν - θα είναι και φέτος ιδιαίτερα ενισχυμένο.

Με βάση το μοντέλο που ίσχυσε για πρώτη φορά πέρσι, περίπου 300.000 εργαζόμενοι και άνεργοι θα μπορέσουν να κάνουν φτηνές διακοπές voucher Κοινωνικού Τουρισμού από τον ΟΑΕΔ, τα οποία θα είναι επιδοτούμενα.

Τι ίσχυε για τον Κοινωνικό Τουρισμό του 2020

Θυμίζουμε ότι στον Κοινωνικό Τουρισμό του 2020-2021 δικαιούχοι ήταν όσοι κατά το προηγούμενο έτος από την έναρξη του προγράμματος:

  • πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι/-ες πενήντα (50) ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e – ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) με εισφορές υπέρ Εργατικής Εστίας ή
  • έλαβαν από τον ΟΑΕΔ πενήντα (50) ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
  • έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον δύο (2) μηνών (πενήντα – 50 – ημερήσια επιδόματα) ή
  • συγκέντρωσαν πενήντα (50) ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή
  • ήταν εγγεγραμμένοι/-ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων

Επιπλέον, για να είναι κάποιος πολίτης δικαιούχος δεν πρέπει να έχει λάβει επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα.  Μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA