Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εξαγορά Chipita: Πώς το deal με την Μondelez της ανοίγει την πόρτα σε 80 χώρες

Στην εξαγορά της Chipita, η οποία ιδρύθηκε στην Ελάδα πριν 40 χρόνια, προχώρησε η Mondelez έναντι ποσού 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων - Τι προσδοκά ο αμερικανικός κολοσσός και ποια τα οφέλη για την ελληνική εταιρεία

Την εξαγορά της Chipita - έναντι του αστρονομικού ποσού των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων - ανακοίνωσε η αμερικανική Mondelez, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στον τομέα των τροφίμων με ειδίκευση στα σνακς. Με την κίνηση αυτή, στοχεύει στην ενίσχυση της διανομής της στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ενώ παράλληλα η συμφωνία προσφέρει ευκαιρίες καινοτομίας και συνδυασμού σημάτων, φέρνοντας τις εμβληματικές μάρκες σοκολάτας της Mondelēz International σε νέες κατηγορίες.

Διαβάστε ακόμη: Amazon: Επιστολή εργαζομένων στον Τζεφ Μπέζος - Απαιτούν διακοπή συμβολαίων με το Ισραήλ ως αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους

Η εξαγορά θα δώσει, άλλωστε, τη δυνατότητα στη Mondelēz International να προσφέρει στους καταναλωτές ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο προϊόντων αρτοποιίας, όπως μπισκότα, κέικ και, τώρα για πρώτη φορά, προϊόντα ζύμης και να καλύψει την αυξανόμενη καταναλωτική ζήτηση για αυτό το κομμάτι της αγοράς.

Την ίδια ώρα, η εξαγορά της Chipita από την Mondelez International - μία από τις κορυφαίες εταιρείες σνακ στον κόσμο - θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για τους ανθρώπους της και τα προϊόντα της, ενώ θα της ανοίξει την πόρτα σε 80 χώρες παγκοσμίως. Ιδιαίτερα σημαντικά προβλέπονται, άλλωστε, τα οφέλη της και σε επίπεδο τεχνογνωσίας στον τομέα των προμηθειών και της παραγωγής.

Η Chipita, η οποία ιδρύθηκε στην Ελλάδα πριν από 40 χρόνια, εμφάνισε το 2020 έσοδα περίπου 580 εκατομμύρια δολάρια, λειτουργεί 13 εργοστάσια, ενώ διαθέτει αποδεδειγμένο ιστορικό σταθερής, αναπτυξιακής πορείας που προέρχεται από το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο με κρουασάν και προϊόντα ζύμης. Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου 2 δις άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο καταναλώνουν τα προϊόντα της, που πωλούνται σε 50 χώρες.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στη συμφωνία δεν περιλαμβάνεται η εταιρεία Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ και τα δικαιώματα μειοψηφίας στην κοινοπραξία της Chipita στην Ινδία.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#εξαγορά